Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΠΛΟΚΗ
Ανακυκλώνουν το νοσηρό κλίμα

Το νοσηρό κλίμα της διαπλοκολογίας φροντίζουν να συντηρούν οι ηγεσίες του δικομματισμού προκειμένου, αφ' ενός, να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα και, αφ' ετέρου, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τη βασική αιτία που δημιουργεί τα φαινόμενα διαπλοκής και πλήττει τα συμφέροντά τους.

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της διαπλοκολογίας αφορά τη δήλωση πόθεν έσχες του Κ. Καραμανλή, με την κυβέρνηση να εμπλέκεται άμεσα και να επιχειρεί να αντλήσει μικροπολιτικά οφέλη και τη Ρηγίλλης να έχει περιέλθει σε κατάσταση αμηχανίας για το πώς θα αντιμετωπίσει την υπόθεση και θα αντεπιτεθεί. Ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης, μέσω της εκπομπής του Ν. Κακαουνάκη στο «Φλας», κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα τις δραστηριότητες τής τεχνικής εταιρίας της οποίας είναι βασικός μέτοχος, επισημαίνοντας μάλιστα πως το γεγονός ότι δεν τη δίνει στη δημοσιότητα «νομίζω από μόνο του λέει πολλά». Το πόθεν έσχες των πολιτικών, είπε, δημοσιοποιείται για να απαντώνται τυχόν ερωτήματα από τον ίδιο τον πολιτικό και αυτό δε συμβαίνει με την υπόθεση πόθεν έσχες του Κ. Καραμανλή, γιατί δηλώνεται ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρίας αλλά δε δηλώνονται οι δραστηριότητες της εταιρίας. Πιστεύω, κατέληξε, ότι πρέπει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής να πει ποιες είναι οι δραστηριότητες.

Η Ρηγίλλης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ομως στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει μια άγρια φαγωμάρα, καθώς αρκετά στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στον Κ. Καραμανλή για τον τρόπο χειρισμού του θέματος. Βουλευτές που πρόσκεινται στον πρόεδρο της ΝΔ θεωρούν ότι το θέμα έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά και να μην προχωρήσει «επί της ουσίας», γιατί τώρα η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και το κόμμα και ο Κ. Καραμανλής έχουν περιέλθει σε αμυντική στάση. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, εκτιμούν ότι πρέπει, όσο το δυνατόν συντομότερα και με κάθε τρόπο, να κλείσει το θέμα, γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις που δε διευκολύνουν την προσπάθεια για ανάδειξη της «εναλλακτικής λύσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ