Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Πλατύ άνοιγμα στο λαό της περιοχής

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, μαζί με τον κομματικό προγραμματισμό και έλεγχο, είναι τα «ατού» των Κομμουνιστών και των ΚΝιτών στη Στερεά - Εύβοια, με τα οποία έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Οι κομματικές οργανώσεις με τις «Θέσεις» και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης, επιχειρούν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής, συνδυάζοντας την πολιτική με την οικονομική δουλιά.

Από τις 17 Σεπτέμβρη - που δημοσιεύτηκαν οι «Θέσεις για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ» - έχει σημάνει «συναγερμός» σε όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και συνολικά η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας έχει αλλάξει ρυθμούς. Πρώτο βήμα ήταν η Πανεξόρμηση του «Ρ» με τις «Θέσεις», όπου οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες ήρθαν σε επαφή και συνομίλησαν για τις θέσεις με χιλιάδες εργαζόμενους σε πόλεις και χωριά, εργασιακούς χώρους, εργοστάσια, τόπους κατοικίας, κάθε ηλικίας και φύλου, ενώ οι εξορμήσεις συνεχίζονται σε κυριακάτικη βάση.

Ομως, η δράση δεν εξαντλείται μόνο στα της εξόρμησης του «Ρ», αλλά ιδιαίτερο βάρος έχει πέσει στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμή του 16ου Συνεδρίου. Ολες οι οργανώσεις έχουν αρχίσει την εξόρμηση, με βάση το καθορισμένο από τις ίδιες πλάνο και βρίσκονται σε καλό δρόμος, αφού η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική.

Παράλληλα βαδίζει και η εσωκομματική διαδικασία για το Συνέδριο. Οργάνωση του διαβάσματος, μελέτη και αφομοίωση των Θέσεων, είναι το τρίπτυχο καθηκόντων για τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να συμβάλουν αποτελεσματικά σε μια πλούσια, ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση στις οργανώσεις, να βοηθήσουν στην επεξεργασία και στη συνέχεια στις αποφάσεις του συνεδρίου για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το ΑΑΔ Μέτωπο Πάλης, τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Ταυτόχρονα οι «Θέσεις» γίνονται κτήμα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων και της νεολαίας και αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει τα μέλη και στελέχη της ΚΟ. Με τη μέθοδο της σύσκεψης, της προσωπικής επαφής, συλλογικά ή ατομικά, με ανοιχτές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει οι Νομαρχιακές Επιτροπές, αναπτύσσεται ο δημόσιος διάλογος.

Τέλος, η πορεία προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, δεν αφήνει «απ' έξω» την παρέμβαση της ΚΟ στις εξελίξεις με τη δράση στα διάφορα μέτωπα πάλης που ανοίγει η ολομέτωπη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - Κεφαλαίου, στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, στις αλλαγές στο χώρο της Υγείας, στο μέτωπο της Παιδείας, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού.

Ετσι, η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με ενισχυμένη την ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ενότητα και δράση είναι έτοιμη να παλέψει από καλύτερες θέσεις για την παρέμβασή της στις εξελίξεις, στο χτίσιμο του ΑΑΔ Μετώπου Πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ