Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καταδικάζουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Motion Team

Το νέο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ, που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, καταδίκασαν με δυναμική διαδήλωση προχτές στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι, νεολαία, γυναίκες και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας. Διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, και των Συλλόγων Γυναικών (μελών της ΟΓΕ) συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από το βήμα της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Σ. Ασουτκεα, δηλώνοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός δε θα γονατίσει και η αντίστασή του θα είναι νικηφόρα.

Εκ μέρους των διοργανωτών, μίλησε ο Θ. Κυριακίδης, καλώντας τους εργαζόμενους και όλο το λαό να στηρίξουν με κάθε μέσο και μορφή τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για ένα κράτος κυρίαρχο και ανεξάρτητο αντάξιο των αγώνων και θυσιών του παλαιστινιακού λαού. «Οι φιλολαϊκές, δίκαιες και βιώσιμες λύσεις - σημείωσε - για να εξυπηρετούν την ειρήνη, σύμφωνα με τα συμφέροντα των λαών, προϋποθέτουν τη συνεπή και οργανωμένη πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους οργανισμούς τους», τόνισε, καλώντας τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν ΗΠΑ - ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τις ομιλίες, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ενωση και ΗΠΑ κάνουνε τις πλάτες στου Ισραήλ τους τρομοκράτες!», «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι η νέα τάξη κι οι Αμερικανοί», «ΗΠΑ - Ισραήλ δολοφονούν, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ χειροκροτούν». Εξω από το αμερικανικό προξενείο έκαψαν τις σημαίες της Αμερικής και του Ισραήλ, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Συνέχισαν τη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ κι ανέβασαν την παλαιστινιακή σημαία. Εκ μέρους των διοργανωτών ο Β. Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, κάλεσε στη συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη 7 Γενάρη.

  • Εκδηλώσεις αλληλεγγύης είχαν προγραμματιστεί για χτες το απόγευμα σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη.
  • Την ερχόμενη Πέμπτη η Επιτροπή Περιοχής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κομοτηνή και πορεία στην Περιφέρεια.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επιδρομή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τις αεροπορικές επιδρομές.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ