Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ
Αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Παραδόθηκε χτες στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα η πρώτη παρτίδα με το φαρμακευτικό υλικό. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συναυλία

Την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των Ελλήνων εργαζομένων θα μεταφέρει στην Παλαιστίνη η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που από το ξημέρωμα της Παρασκευής 9 Γενάρη θα βρίσκεται στην περιοχή και θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Παλαιστινίων Εργατών. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που καταδεικνύει την ανάγκη με κάθε τρόπο η εργατική τάξη στην Ελλάδα να καταδικάσει τη φονική ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ, που στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της. Σε μήνυμα που απέστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, κατήγγειλε τη νέα σφαγή και τους πραγματικούς ενόχους. Ενημέρωσε τους Παλαιστίνιους εργάτες για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και με το σύνθημα «Είμαστε στο πλευρό σας», ζήτησε να μεταφερθούν τα συλλαλητήρια και η αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στις οικογένειες των θυμάτων.

Αντίστοιχα μηνύματα έχουν εκδώσει δεκάδες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι.

Χτες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ παρέδωσε στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα την 1η παρτίδα από το φαρμακευτικό υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί. Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού πήρε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, που καλεί τους οικοδόμους, εργαζόμενους και φορείς της πόλης να ανταποκριθούν. Τα φάρμακα συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.

Τέλος, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συναυλία αλληλεγγύης, που διοργανώνει μαζί με την ΕΕΔΥΕ, την ΟΓΕ και την «Πολιτιστική Παρέμβαση», στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 6 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org