Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Σφαγές από παραθρησκευτική οργάνωση

ΚΙΝΣΑΣΑ - ΚΑΜΠΑΛΑ.--

Αγνωστος παραμένει ο απολογισμός των πολύνεκρων σφαγών με πρωταγωνιστές ενόπλους της εγκληματικής παραθρησκευτικής οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» (LRA) σε χωριά του βορειοανατολικού τμήματος της ΛΔ Κονγκό. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που επικαλείται το BBC, από τα Χριστούγεννα υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 500 άνθρωποι, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και κάπου 20.000 οικογένειες ξεσπιτώθηκαν. Αυτά, παρά τις κοινές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στο τέλος του χρόνου οι στρατοί της ΛΔ Κονγκό, της Ουγκάντας και του Νοτίου Σουδάν κατά των ενόπλων του LRA και του αρχηγού της, Τζόζεφ Κόνι, που καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται ρεπόρτερ του BBC στη ΛΔ Κονγκό ανέφεραν ότι πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά, τραυματίστηκαν θανάσιμα ή τους ακρωτηρίασαν χείλια και γλώσσα για να μη μαρτυρήσουν την ταυτότητα των σφαγέων.

Οι ένοπλοι της σκοτεινής παραθρησκευτικής οργάνωσης LRA δρουν στη μεθόριο Κονγκό, Ουγκάντα, Σουδάν επί περίπου μία δεκαετία διαπράττοντας συχνά φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών στο όνομα... του Θεού και των 10 εντολών της Παλαιάς Διαθήκης...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org