Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μόνη φιλειρηνική απάντηση η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Δήλωση και του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πριν την έναρξη της αντιιμπεριαλιστικής πορείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμα μια φορά είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Να εκφράσουμε την οργή, την αγανάκτηση και την αντίθεση του ελληνικού λαού και της ελληνικής νεολαίας ενάντια στην επιθετικότητα του Ισραήλ, ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας, όπως είναι η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, που δε λένε καθαρά ποιο είναι το πρόβλημα και δεν προτείνουν, εκτός από την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ίδρυση - επιτέλους - ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αυτή είναι η μόνη φιλειρηνική απάντηση, η μόνη πραγματική αλληλεγγύη που έχουν να επιδείξουν οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης».

Σε σχετική ερώτηση τόνισε, ότι «οπωσδήποτε εκτός από την ΕΕ έχουν τεράστια ευθύνη και οι αραβικές κυβερνήσεις, που δεν παίρνουν άμεσα και δραστικά μέτρα για να μπει τέρμα στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, σε αυτή την επιθετικότητα που η ιμπεριαλιστική μηχανή του Ισραήλ και των ΗΠΑ καθημερινά δείχνει ενάντια στον παλαιστινιακό λαό».

Και πρόσθεσε: «Αύριο (σ.σ. χτες, Δευτέρα), όπως ξέρετε, θα πάμε - με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα - στη Ραμάλα. Θα επισκεφτούμε τα παλαιστινιακά εδάφη, θα συναντηθούμε με την Παλαιστινιακή Αρχή, με τα πολιτικά κόμματα και τις κοινωνικές οργανώσεις, θα εκφράσουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας εκεί στον τόπο που γίνεται αυτή τη στιγμή αυτό το μαρτύριο, που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης».

Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση είπε ότι «η πρόθεσή μας είναι να πάμε κανονικά και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ».

Δήλωση του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα

Δήλωση έκανε και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπουγαζάλα, σημειώνοντας: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι μια βάρβαρη επίθεση, και σήμερα είναι η ένατη μέρα αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Σήμερα ο παλαιστινιακός λαός είναι ενωμένος, όλοι μαζί, "Φατάχ", "Χαμάς", "Λαϊκό Μέτωπο", "Δημοκρατικό Μέτωπο", όλος ο παλαιστινιακός λαός.

Είμαστε ο μόνος λαός στον 21ο αιώνα, που παραμένει υπό κατοχή και χωρίς ανεξάρτητο κράτος. Το μόνο που ζητάμε είναι το δικαίωμά μας στην ελευθερία και την ανεξαρτησία, όπως όλοι οι άλλοι λαοί. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ιδρύσουμε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Σε σχετική ερώτηση για τη στάση των αραβικών κρατών ο Σαμίρ Αμπουγαζάλα απάντησε: «Ολα τα αραβικά κράτη έχουν καταλάβει, ότι κανείς δεν μπορεί να μην αντιδράσει σε αυτό το έγκλημα».

Σε ερώτηση για τη στάση του ελληνικού λαού είπε: «Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό και τα ελληνικά κόμματα. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και καταλαβαίνει τους αγώνες των άλλων λαών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρεσβεία της Παλαιστίνης η ΣΕΑΑΝ(2014-09-03 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής(2012-10-04 00:00:00.0)
Μια ξεχωριστή επίσκεψη(2009-01-09 00:00:00.0)
Καταδίκη των φονιάδων ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ για να αποκτήσουν πατρίδα(2009-01-06 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης(2007-01-12 00:00:00.0)
Οι λαοί της περιοχής να σταματήσουν το έγκλημα(2006-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ