Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πιστός στη «γραμμή» των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών

Αποφεύγοντας να καταδικάσει τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ - δεν τόλμησε ούτε ονομαστικά να αναφερθεί - ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε για πολλοστή φορά να υιοθετήσει την προπαγάνδα «ίσων αποστάσεων» των ευρωατλαντικών κέντρων ανάμεσα στο θύτη Ισραήλ και το θύμα παλαιστινιακό λαό και με περίσσεια υποκρισία αναλώθηκε σε ευχολόγια, ζητώντας, γενικά και αόριστα, εκεχειρία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» κάλεσε «το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη "Χαμάς" να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών»(!!), εξισώνοντας τη θηριωδία του ισραηλινού στρατού με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στη βάρβαρη επιδρομή.

Την ίδια στιγμή, που οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές παρείχαν απλόχερη στήριξη στους Ισραηλινούς επιδρομείς, ο Γ. Παπανδρέου κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, απέφυγε να καταδικάσει τη στάση τους και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από την ΕΕ να αναλάβει «πρωτοβουλίες» μετά την ανακοίνωση της Τσεχικής Προεδρίας περί «νόμιμης άμυνας του Ισραήλ», περιορίστηκε σε ...«πασιφιστικές εκκλήσεις». Εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό και επιχειρώντας να συγκαλύψει τους πρωταγωνιστές της ενίσχυσης του ισραηλινού ιμπεριαλισμού, ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την «έντονη απογοήτευση» του ΠΑΣΟΚ «για το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του, χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας». Χωρίς, φυσικά, να κάνει λόγο για τη στάση των ΗΠΑ μέσα στο Συμβούλιο, ζήτησε «όλα τα Μέλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στο ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο»!!

Συνεχίζοντας να σκορπά αυταπάτες για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε «τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας και της δυστυχίας, ώστε να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού έδωσε πρώτα τα νεοταξικά του διαπιστευτήρια, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να εκφράσει την «αλληλεγγύη» του στον παλαιστινιακό λαό, να ζητήσει να «διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας» και να αναφέρει ότι «η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποτελέσει μια καινούρια βαθιά πληγή, που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επίτευξη του στόχου της επίλυσης του Παλαιστινιακού και της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή». Βέβαια, ο ίδιος ξέχασε να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την «ευρεία Μέση Ανατολή» και ότι όλα αυτά τα χρόνια συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, που συντηρούν το καθεστώς της κατοχής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org