Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη
  • Στάσεις εργασίας από τις 12 μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας προετοιμάζουν για αύριο και όλες οι άλλες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
  • Την κήρυξη απεργίας απαίτησαν από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ οι ταξικές δυνάμεις

Ενα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια, να πάρει ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά η έκφραση της αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης και να καταδικαστεί από την εργατική τάξη της Ελλάδας η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, κάνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Με απόφασή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προκήρυξε πανελλαδική απεργία για αύριο Τετάρτη 7 Γενάρη, σημαίνοντας συναγερμό στα μέλη της να μαζικοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις συναυλίες και τις άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης που διοργανώνει το απόγευμα της ίδιας μέρας το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Σε απεργιακό συναγερμό βρίσκονται και οι άλλες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προετοιμάζοντας για αύριο Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας. Την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης απαίτησε η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όπως και η παράταξη της ΤΑΔΗΣΥ στην ΑΔΕΔΥ.

Μέσα σε ιδιαίτερα σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, η πρωτοβουλία, που αναλαμβάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προκηρύσσοντας για αύριο απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Δείχνει το δρόμο που έχει καθήκον να ακολουθήσει κάθε εργάτης και εργάτρια τούτες τις ώρες, που, στο πρόσωπο των Παλαιστινίων, χτυπιέται το δικαίωμα ενός λαού να έχει πατρίδα και να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του. Δείχνει τον προσανατολισμό που πρέπει να αποκτήσει η εργατική πάλη, για να μπορέσει και σε πολιτικό επίπεδο να επιβάλλει λύσεις υπέρ των εργαζομένων και των λαών που αντιστέκονται, να πετύχει το σταμάτημα του μακελειού στη Γάζα.

Πανεξόρμηση στους τόπους δουλειάς

Με αυτό το περιεχόμενο, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη μια πλατιά διαφωτιστική δουλειά με συζητήσεις, εξορμήσεις και περιοδείες του ΠΑΜΕ σε τόπους εργασίας. Η πανεξόρμηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί σήμερα και αύριο.

Στόχος είναι να αποκαλυφθεί στα μάτια των εργαζομένων ο πραγματικός ένοχος για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους εργάτες.

Να εκφραστεί πλατιά η αντίδραση στη στήριξη που προσφέρουν στην επιθετικότητα του Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή Ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης(2023-10-21 00:00:00.0)
Να αναγνωριστεί το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης(2019-11-29 00:00:00.0)
Την Κυριακή η εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης(2018-04-14 00:00:00.0)
Εκτακτη Συνάντηση στην Αθήνα(2006-08-18 00:00:00.0)
Οι Παλαιστίνιοι μάχονται για όλον τον κόσμο(2002-04-13 00:00:00.0)
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2002-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ