Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σταματήστε το μακελειό

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας του 4/1, εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη για την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη.

Σημειώνει: «Η ισραηλινή βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Μετά τούς επί μια βδομάδα βομβαρδισμούς αθώων παιδιών, γυναικών και άμαχου πληθυσμού, η βαριά εξοπλισμένη πολεμική μηχανή του Ισραήλ κλιμακώνει παραπέρα την επίθεση με χερσαία εισβολή. Οι εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από ισραηλινές βόμβες αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να δικαστούν ως τέτοια.

Το καθεστώς του Ισραήλ δε θα μπορούσε να προβεί στα παραπάνω εγκλήματα δίχως την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ (απερχόμενης και νέας). Η θέση εκφρασμένη από την τσέχικη προεδρία της ΕΕ (για "αμυντικό χαρακτήρα της επέμβασης") δείχνει την εγκληματική συνέργεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία απέχει πολύ από το να είναι πιο ανθρώπινη και, ακόμη λιγότερο, το αντίβαρο των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ υπολογίζει, επίσης, στις εσωτερικές διαφορές και αντιθέσεις ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και μέσα στον αραβικό κόσμο. Αυτή είναι η στιγμή της ύψιστης ευθύνης και ενότητας ενάντια στα στρατεύματα της εισβολής και κατοχής. Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της περιοχής να ενώσουν τις προσπάθειές τους, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, ενάντια στους «τοποτηρητές» του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, που είναι το αντιδραστικό και απάνθρωπο καθεστώς του Ισραήλ.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη και το σεβασμό μας προς τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ειρήνη μέσα στο Ισραήλ και χαιρετίζουμε το γενναίο αγώνα τους και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του στη Γενεύη, να αποδείξουν τον ελάχιστο σεβασμό προς τον ιδρυτικό καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και την παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάζοντας απερίφραστα την ισραηλινή επίθεση, επιβάλλοντας τέλος στην εισβολή και κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, που αποτελεί και την πρώτη αιτία για όσα υποφέρει εδώ και 60 χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.

Αυτή τη στιγμή, οι λαοί του κόσμου πρέπει να αντιδράσουν με μαζικές πολιτικές διαμαρτυρίες και δράσεις ενάντια στην αδικία και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Το ΠΣΕ καλεί για αυξημένη αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοήθεια κάθε είδους και πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αιτία για τα δεινά των Παλαιστινίων είναι η κατοχή(26/7/2017)
Για τα 65χρονα του ΠΣΕ και την προσφορά του στους λαϊκούς αγώνες(4/9/2014)
Αμεση απαίτηση να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή και ο αποκλεισμός της Γάζας(20/8/2014)
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό(10/8/2014)
Καταδίκη της επιδρομής(2/7/2006)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων(12/11/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org