Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Σκορπά αυταπάτες για το ρόλο ΕΕ - ελληνικής κυβέρνησης

Επιμονή στο σκόρπισμα αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ στο Παλαιστινιακό και το ρόλο που μπορεί εντός αυτής να παίξει η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύει σταθερά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, σαν να μην είναι η ΕΕ στο σύνολό της συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι «καμία ισραηλινή κυβέρνηση δε θα μπορούσε να κάνει τόσα εγκλήματα χωρίς την κάλυψη των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ». Συνεχίζοντας, ερμήνευσε την κατάπτυστη στάση των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και το θύμα της ελληνικής κυβέρνησης σαν στάση «Πόντιου Πιλάτου», αναφέροντας ότι «τούτες τις ώρες κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες (...) ως χώρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και μέλος της ΕΕ».

Αλλωστε, μετά την προκλητική και κυνική δήλωση της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α. Καρίτζης έσπευσε να «βγάλει λάδι» την ΕΕ, προσάπτοντας ευθύνες «στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ της ΕΕ», προτρέποντας τους λαούς της Ευρώπης, όχι βέβαια να αντιπαλέψουν την ΕΕ ως διακρατική καπιταλιστική ένωση από και για το μεγάλο κεφάλαιο, η οποία την ίδια θέση θα είχε όποιες δυνάμεις κι αν κρατούσαν τα κυβερνητικά πηδάλια, αλλά «τις κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΕ».

Τα περί ευθυνών των «κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ» επανέλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανακοίνωση. Ενώ η ΚΟΕ, συνιστώσα του, σε ανακοίνωσή της, κραυγάζει «κάτω οι σιωνιστές φονιάδες» και ζητά «να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org