Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα κέρδη των τραπεζών...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ δεν εξαγγέλθηκε για σήμερα κανένα συλλαλητήριο και καμία μαζική εκδήλωση ευαρέσκειας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο 2,5%.

Προφανώς οι κάτοικοι αυτής της χώρας δε συμμερίζονται τη ...χαρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να δηλώσουν πόσο θετική ήταν αυτή η κίνηση.

Μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το ...ακριβές ποσοστό με βάση το οποίο θα απομυζούν οι τραπεζίτες τα χρήματά τους.

Οσο για την ευχή και των δύο, μπλε και πράσινων, περί του «να περάσει η μείωση στους δανειολήπτες», δεν καταλάβαμε τι ακριβώς εννοούν.

Μήπως να δανειστούμε ακόμη περισσότερο; Θεωρούν ίσως πως έχουν πάει καλά τα πράγματα με αυτή την τακτική έως τώρα;

Οι τράπεζες τελικά πρέπει να είναι πολύ ...στριμωγμένες για να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ...«πλασιέ».

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ επίσκεψη στο Αγιο Ορος ο Θ. Ρουσόπουλος, συναντούσε μεν τον Εφραίμ αλλά κάθονταν ήσυχα - ήσυχα και ανέλυαν πολλά περισπούδαστα ζητήματα πίστης και εσωτερικού διαλογισμού.

Ο πρώην υπουργός ήταν σαφής μιλώντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και είναι απορίας άξιο γιατί δεν τον πιστεύουν...

Για το ΠΑΣΟΚ ίσως μπορούμε να το εξηγήσουμε. Οταν τα δικά του στελέχη πηγαινοέρχονταν σε μονές, θα μπορούσαν φαίνεται να τα συνδυάζουν ωραιότατα και τα δύο. «Πίστη» και «μπίζνες» μπορούσαν τότε να πάνε χέρι - χέρι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τώρα επί Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι άλλαξε το σύστημα. Οπως προκύπτει, οι «δουλειές» συζητούνταν μόνο στα υπουργικά γραφεία. Στα μοναστήρια ήταν όλοι τους καλοί χριστιανοί και μόνο.

Ποιος ξέρει τι θα ακούσουμε ακόμη μ' αυτή την ιστορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ