Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Ολα έγιναν νόμιμα...
  • Αθωωτικό το πόρισμα που, εδώ και καιρό, έχει βγάλει για την ίδια και την πολιτική της
  • Αμετανόητη και πανέτοιμη να συνεχίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Ολα έγιναν νόμιμα και άρα δεν προκύπτει καμία ευθύνη για τους υπουργούς και την κυβέρνηση». Στο πόρισμα αυτό έχει καταλήξει, εδώ και καιρό, η κυβέρνηση για την υπόθεση Βατοπεδίου, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Επικαλούμενη ότι από τις εργασίες και τις καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος των γαλάζιων υπουργών, η κυβέρνηση επείγεται να «κλείσει» το αργότερο στις 15 του μήνα την υπόθεση, ώστε να σταματήσει, όπως υπολογίζει, η φθορά που υφίσταται.

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα εκδοθεί στις 15 Δεκέμβρη, έτσι όπως «έχει συναποφασιστεί από όλα τα κόμματα», ξεκαθάρισε χτες ο Ευ. Αντώναρος, επικρίνοντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ για «άσφαιρες πολιτικές εντυπώσεις» επειδή ζητά να παραταθούν οι εργασίες της Επιτροπής. Κληθείς να απαντήσει γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία δε ζήτησε τη συνδρομή των κυπριακών αρχών για το άνοιγμα λογαριασμών, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος επιχείρησε να μετακυλίσει τις ευθύνες στην άρνηση των κυπριακών αρχών να συνεργαστούν, πράγμα που διαψεύστηκε από την κυπριακή κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δε θεωρεί ότι πρέπει να καθυστερήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής εξαιτίας αυτού του λόγου. «Επειδή πάρα πολλές φορές καθυστερεί η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμών για μεγάλο χρονικό διάστημα, έληξαν (σ.σ. στο παρελθόν) οι Εξεταστικές Επιτροπές με τη διαδικασία με την οποία λήγει κι αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν υπήρχαν «τέτοιου είδους αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες».

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή έχουν εκδώσει το αθωωτικό πόρισμα. Πρώτος και καλύτερος ο Θ. Ρουσόπουλος, που δήλωσε χτες ότι εκτός από τον ίδιο και οι άλλοι εμπλεκόμενοι υπουργοί είναι αθώοι. Ακολουθήθηκαν, αποφάνθηκε, οι νόμιμες διαδικασίες. Δεν υπάρχει, τόνισε, μη σύννομη ενέργεια.

Ο γαλάζιος βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Κ. Μαρκόπουλος ισχυρίστηκε ότι «δεν εκποιήθηκε δημόσιος πλούτος», ενώ οι υπουργοί παραπλανήθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες! Μάλιστα, ο Ν. Δένδιας, που επίσης συμμετέχει στην Επιτροπή, επανέφερε το αστείο επιχείρημα ότι όλα έγιναν «γιατί υπήρχε τεράστια πίεση των κατοίκων της περιοχής» (σ.σ. των ακτημόνων στη Λίμνη Βατοπεδίου).

Παρ' όλα αυτά συνεχίζονται οι πιέσεις για ανάληψη των πολιτικών ευθυνών, μέσω μιας δήλωσης του ίδιου του Κ. Καραμανλή, που θα τις «αναγνωρίζει», μόνο και μόνο βέβαια για να «καθαρίσει» την υπόθεση με το μικρότερο κόστος. Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μπορεί να γίνει και σήμερα στη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή ή την ερχόμενη Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. «Η κομματική μας βάση θέλει κάποιες εξηγήσεις, απαιτεί κάποιες εξηγήσεις για αυτό το σκάνδαλο. Απαιτεί να πούμε εν πάση περιπτώσει τι έγινε και πώς φτάσαμε εδώ πέρα που φτάσαμε. Και υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, θα πρέπει να την αποδεχτούμε, διότι η κοινωνία απαιτεί εξηγήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αργ. Ντινόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ