Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
Κανένα αίτημα για αρωγή!

Καμία έγγραφη αίτηση για δικαστική συνδρομή αναφορικά με το άνοιγμα των λογαριασμών για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν έχει λάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις ελληνικές αρχές.

Την απάντηση αυτή έδωσε χτες ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Κύπρος Χρυσοστομίδης, εκθέτοντας την κυβερνητική πλειοψηφία και τις αρμόδιες αρχές για την, τουλάχιστον, απαράδεκτη ολιγωρία και καθυστέρηση.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, που είναι το αρμόδιο υπουργείο για τη λήψη των αιτημάτων νομικής αρωγής, δεν έχει ακόμα λάβει οποιαδήποτε έγγραφη αίτηση για νομική αρωγή από οποιαδήποτε αρχή στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Χρυσοστομίδης, μιλώντας χτες στον «Αλφα 9,89». Στο ερώτημα αν υπήρξε μόνο προφορικό αίτημα απάντησε: «Υπήρξαν κάποιες προφορικές επαφές κατά τις οποίες υποδείχτηκε ότι πρέπει να υποβληθεί από την αρμόδια αρχή στην Ελλάδα γραπτό αίτημα νομικής αρωγής». Σε επόμενη ερώτηση για το χρόνο που θα χρειαστούν οι κυπριακές αρχές να απαντήσουν στην περίπτωση που σταλεί σήμερα ή αύριο το γραπτό αίτημα από την Ελλάδα, εμφανίστηκε σίγουρος ότι «δε θα αργήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ