Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Παροχές με αντάλλαγμα... «διακριτικότητα»

Επιβεβαίωσε χτες η κυβέρνηση τη χορήγηση νέων παροχών στο τουριστικό κεφάλαιο, στο όνομα της κρίσης, με τις δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλου, μετά από γεύμα εργασίας που παρέθεσε στους εκπροσώπους των ξενοδόχων. Μίλησε για «πλήρες πακέτο μέτρων» που θα «θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα» και θα διασφαλίζει «τη μείωση στα λειτουργικά κόστη των ξενοδοχείων και των υπόλοιπων τουριστικών επιχειρήσεων», αλλά και τη «μεγαλύτερη συγκεκριμένη εγγύηση για ρευστότητα από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος».

Το επίμαχο σχέδιο, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα, απειλεί και τα εργασιακά δικαιώματα, αφού επίσημα οι ξενοδόχοι ζήτησαν μέχρι και κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, ενώ στις αποφάσεις συμμετέχει και η υπουργός Απασχόλησης.

Ωστόσο, οι συνολικές αντεργατικές αξιώσεις των ξενοδόχων κατάφεραν να φέρουν σε «δύσκολη» θέση ακόμη και τους υπουργούς της ΝΔ! Ο Α. Σπηλιωτόπουλος σύστησε χτες αυτοσυγκράτηση, λέγοντας ότι «αν κινδυνολογούμε, γιατί στην πίσω πλευρά του μυαλού μας ενδεχομένως να έχουμε την εργασιακή ευελιξία, τότε αυτοπυροβολούμεθα»... «θέλει πολύ προσοχή πώς μιλάμε και τι λέμε. Δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να μεγιστοποιήσουμε τα παραδοσιακά αιτήματα του κλάδου». Γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν; Εδωσε ο ίδιος την απάντηση: «Διότι, ποια τράπεζα θα δώσει ρευστότητα σε μία επιχείρηση που έχει πει ότι θα πάει χειρότερα την επόμενη χρονιά, άρα είναι πολύ πιθανό η τράπεζα να χάσει τα κεφάλαιά της;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ