Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο εμπαιγμός στους πυρόπληκτους δεν έχει όρια

Σε ένα ιδιότυπο σαφάρι οικονομικού στραγγαλισμού σε βάρος των πυρόπληκτων προχωρά η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, το Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου απέστειλε χιλιάδες ειδοποιητήρια στους πυρόπληκτους του περσινού καλοκαιριού και απαιτούσε την επιστροφή των 3.000 ευρώ της ντροπής σε όσους πήραν περισσότερα από όσα η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι δικαιούνταν.

Τις τελευταίες μέρες, η ίδια υπηρεσία ζητά την επιστροφή τού επιπλέον χιλιάρικου που έδωσε σε τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και του χιλιάρικου που κατέβαλε σε άτομα με 67% και πάνω αναπηρία, χωρίς τότε να προβάλλει άλλες προϋποθέσεις, όπως καταγγέλλουν πυρόπληκτοι στην Εύβοια. Τώρα, όμως, με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μπήκαν προϋποθέσεις όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται, πως το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους θα επιστραφεί σε περίπτωση που δεν έχουν ανήλικα παιδιά! Σε ό,τι αφορά τους ανάπηρους, όσοι λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας θα αναγκαστούν να παραδώσουν πίσω τα 1.000 ευρώ!!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, 15 μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και καταστράφηκαν, εκατοντάδες σπίτια και αποθήκες, εκατομμύρια ελαιόδεντρα και αμπέλια, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, χιλιάδες ζωντανά και μελίσσια, αρνείται να ικανοποιήσει στοιχειώδη αιτήματα των πυροπλήκτων, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Απέναντι σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, το Τοπικό Συμβούλιο Κρεμαστού του δήμου Κονιστρών Εύβοιας (δημοτικό διαμέρισμα με τις μεγαλύτερες καταστροφές στο νομό) σε ανοιχτή επιστολή του επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Κύριοι, αρνούμαστε να στείλουμε οποιοδήποτε δικαιολογητικό που να αποδεικνύει όσα εκ των υστέρων μας ζητάτε να αποδειχτούν. Ζητάμε να εκπληρώσετε επιτέλους τις υποσχέσεις και να ενισχύσετε ουσιαστικά τους πυρόπληκτους, εκτός αν, με την επιστροφή των χρημάτων που μας ζητάτε, δεσμευτείτε ότι έτσι θα απαλλαγεί η χώρα μας από την οικονομική κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ