Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστικά με την ΠΑΣΥ

Η προπαγάνδα και η σκοπιμότητα πάντα θολώνουν τα νερά. Η αγροτιά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δεινή θέση ως αποτέλεσμα της χρόνιας αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν εναλλάξ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΠΑΣΥ, με συνέπεια και αγωνιστικότητα, πρωταγωνιστεί και δίνει τη μάχη σε όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς, προτείνοντας συγκεκριμένη διέξοδο ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική και προβάλλοντας συγκεκριμένα και άμεσα αιτήματα για τη δοκιμαζόμενη αγροτιά. Το ίδιο κάνει και αυτή την περίοδο με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και με κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις γραμμές της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η δράση της ΠΑΣΥ, όπως και η δράση του ΠΑΜΕ, όπως και η δράση του ΚΚΕ πάντα έμπαινε στο μάτι κάποιων. Πάντα δέχονταν λάσπη και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ομως το ζήτημα είναι τι ζητάει και τι επιδιώκει ο καθένας. Πραγματικό αγώνα και πραγματική διέξοδο; ΄Η όμορφα λόγια, καλλιεργούμενες αυταπάτες και λάιφ στάιλ αγωνιστές; Η ΠΑΣΥ παλεύει με συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένη αγωνιστική πρόταση. Παλεύει για το δυνάμωμα του αγώνα της αγροτιάς. Παλεύει για το κοινό μέτωπο αγώνα με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί η ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική τούς θίγει όλους. Η νέα ΚΑΠ και ο ΠΟΕ θίγουν τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους. Το κεφάλαιο και η επιδιωκόμενη κερδοφορία του θίγουν τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους. Η οικονομική ανέχεια, ως αποτέλεσμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, θίγει τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους.

Αυτή την περίοδο, και με δεδομένη την αγωνιστική δράση της ΠΑΣΥ, εμφανίστηκε ένα σχήμα με αγωνιστικό προσωπείο, από στελέχη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ. Η προπαγάνδα τους θέλει τους αγρότες να βλέπουν ...παραπέρα και να μη στέκονται στη μιζέρια της ΚΑΠ. Τι σημαίνει αυτό; Να συμβιβαστούν με ακόμα μικρότερες ή καθόλου επιδοτήσεις, με ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που παράγουν. Τους θέλει αφελή θύματα στην αρένα της ελεύθερης αγοράς, όπου τα μικρά ψαράκια δεν έχουν καμία, μα καμία, τύχη. Κι έτσι, προβάλλεται μια νέα γενιά αγροτών 30άρηδων και 40άρηδων, που καλείται να αναλάβει τα ηνία της δράσης του αγώνα. Να πούνε όμως και να διεκδικήσουν τι; Ατοκα, λέει, δάνεια. Λίγο μεγαλύτερες τιμές για ένα έτος. Και πώς θα το πετύχουν αυτό; Μέσα από ένα ...ακομμάτιστο αγροτικό κίνημα. Και από πίσω «κομματικοί» μηχανισμοί του «ευρωμονόδρομου» να κινούν τα νήματα της σκοπιμότητας και της υποταγής.

Ομως τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, υπάρχουν και θα διογκώνονται. Το μάρμαρο θα το πληρώσει πρώτα η μικρομεσαία αγροτιά. Και κάποιοι που νομίζουν ότι θα γίνουν σύγχρονοι επιχειρηματίες αγρότες, πολύ σύντομα, θα δουν τι ακριβώς τους επιφυλάσσει η νέα ΚΑΠ, η μετά 2013 εποχή στην ΕΕ και τι ακριβώς θα τους συμβεί, όπως το πάνε μεγάλο κεφάλαιο και πολυεθνικές. Αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν με «τριτοκοσμικές» τιμές και ελληνικό κόστος παραγωγής να επιβιώσουν και να μπορούν να καλλιεργήσουν, ας ζητήσουν άτοκα δάνεια και όχι εγγυημένες τιμές. Ας διαλέξουν την ελεύθερη αγορά και όχι τον παραγωγικό συνεταιρισμό. Ας αφήσουν να συνεχίζεται η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, που όλο και θα χειροτερεύει. Οσοι καλοπροαίρετα πιστεύουν ότι θα βρουν τη λύση εντός της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, σύντομα, θα διαπιστώσουν ποσά οικτρά γελάστηκαν, ποσό πολύ τους γέλασαν!


Κώστας ΔΕΤΣΙΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ελπίδα στη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-10-17 00:00:00.0)
Δε σπιλώνεται ο αγώνας(2010-01-28 00:00:00.0)
Συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους(2009-12-02 00:00:00.0)
Η απάντηση της αγροτιάς(2009-05-15 00:00:00.0)
Αγώνας χωρίς αυταπάτες(2009-03-22 00:00:00.0)
Σπέρνει ψευτοεντυπώσεις ...στους αγρότες(2009-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ