Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την κάλυψη του πλάνου

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ρίχνονται στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, τόσο για τη στέγαση του Αρχείου όσο και για την κάλυψη των πάγιων οικονομικών αναγκών του, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Κρήτης, έχοντας, ήδη, από την πρώτη μέρα, στο πρώτο κλείσιμο, πιάσει το 25,3% του πλάνου της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ.

Τίποτα δεν πρόκειται να μας πάει πίσω από τον πρωταρχικό μας στόχο, δηλώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Σταύρος Τσουπάκης, οικονομικός υπεύθυνος της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ. «Το πρώτο κλείσιμο με το πιάσιμο του 31,92% του πλάνου μας αποτελεί τρανή απόδειξη των όσων έχουμε αποφασίσει. Από την πρώτη στιγμή όπου και αν απευθυνθήκαμε είχαμε ανταπόκριση γιατί πήγαμε οργανωμένα, με σχέδιο. Απευθυνθήκαμε σε εργαζόμενους της πόλης, σε φτωχούς και μεσαίους αγρότες της υπαίθρου, σε ανθρώπους που είναι χρόνια τώρα δίπλα στο Κόμμα. Απευθυνόμαστε όμως και σε άλλους που μπορεί να μην ψηφίζουν το Κόμμα αλλά καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να υπάρχει και να δυναμώνει το ΚΚΕ, όπως και την αξία της ύπαρξης του Αρχείου του ΚΚΕ και την ανάγκη να στεγαστεί σε δικό του χώρο για να συντηρηθεί, προστατευτεί και αξιοποιηθεί από το λαό».

Δυσκολίες, προσθέτει, υπάρχουν γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα, όμως ο στόχος μας είναι να φτάσουμε ακόμα πιο πλατιά, σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους και χώρους δουλειάς, σε ακόμα περισσότερους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, σε νέους και νέες της πόλης και του χωριού αναδεικνύοντάς τους ταυτόχρονα την ανάγκη πολύπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Αναδεικνύοντας την αξία της δικής τους συμβολής στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του Κόμματος για την οικοδόμηση του Μετώπου, για την ανάπτυξη νέων, ακόμα πιο μεγάλων αγώνων.


Αντίστοιχα θετικά είναι τα μηνύματα και από το Νομό Ρεθύμνου, όπου οι σύντροφοι στο πρώτο κλείσιμο έπιασαν το 27,9% του πλάνου τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, δηλώνει στο «Ριζοσπάστη» ο Γραμματέας της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, Στέλιος Αλεξάκης, προσθέτοντας: «Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αποπληρωμής των γραφείων του Κόμματος στο Ρέθυμνο. Αυτό όχι μόνο δε μας δυσκολεύει στην Οικονομική Εξόρμηση αλλά μας βρίσκει έτοιμους και αποφασισμένους, μετά την κάλυψη του πρώτου στόχου μας να προχωρήσουμε με επιτυχία στον δεύτερο, που είναι η στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ. Γι' αυτό χρειάζεται με μεγαλύτερη ακόμα αποφασιστικότητα να ριχτούμε στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, να πιάσουμε έγκαιρα το πλάνο μας και να το ξεπεράσουμε».

Σε εγρήγορση βρίσκονται, βεβαίως, και οι Οργανώσεις των άλλων δύο νομών της Κρήτης που έχουν πιάσει, στο Ηράκλειο το 19,25% του πλάνου, και στο Λασίθι το 19,35%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ