Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απάντηση στην κρίση τα μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπείες γυναικείων οργανώσεων - μελών της ΠΔΟΓ

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπείες γυναικείων οργανώσεων - μελών της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Σχετικά με την οικονομική κρίση είπε: «Μετά την ύφεση που μπήκε επισήμως η Γερμανία, αποδεικνύεται ότι όλοι εκείνοι, κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επικεντρώνουν το ζήτημα αποκλειστικά και μόνο στο τραπεζικό σύστημα, στα επιτόκια και στις πιστωτικές κάρτες, που είναι βεβαίως πρόβλημα, αποπροσανατολίζουν και κοροϊδεύουν το λαό. Διότι η κρίση ξεκινάει από την πραγματική οικονομία, από την κερδοφορία, από την υπερεκμετάλλευση και επομένως η απάντηση πρέπει να είναι μέτρα προστασίας των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων και όχι μόνο η ρύθμιση επιμέρους πλευρών του προβλήματος, και όχι μόνο να μιλάμε για τους δανειολήπτες χωρίς να παίρνουμε υπόψη ότι οι δανειολήπτες είναι εργαζόμενοι, έχουν χαμηλούς μισθούς και έχουν ανάγκη από πιο ολοκληρωμένα μέτρα».

Για τη χτεσινή συνάντηση με τις γυναικείες οργανώσεις δήλωσε: «Επειδή η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος χτυπάει τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα χτυπάει τους νέους σε ηλικία και τις γυναίκες, χρειάζεται η κοινή δράση του εργατικού κινήματος, του γυναικείου κινήματος, της αγροτιάς, των μικρών επιχειρηματιών, της νεολαίας για ένα μέτωπο που λέει: Δε θα μας πάρετε άλλα, θα σας πάρουμε εμείς».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τελειώσει το έργο της. Τώρα αν θα γίνουν την άνοιξη ή αν θα γίνουν λίγο πριν τις ευρωεκλογές, άνοιξη είναι πάλι, δεν μπορώ ακριβώς να ξέρω. Πιστεύω ότι θα επιφυλάξει κάποια έκπληξη ο πρωθυπουργός ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις και τους συμβούλους του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org