Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10224

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Κρινόμαστε και για τη βοήθεια ανασύνταξης του κινήματος

Μπορεί να επεξεργάζεσαι καλύτερα τη στρατηγική σου, την πολιτική σου, τις προτάσεις σου, αλλά τώρα πια κρίνεσαι και από το πώς βοηθάς την ανασύνταξη του κινήματος. Το θέλουμε και πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό θα συζητήσουμε στο 18ο Συνέδριο.


ΣΕΛ.  9

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ στη Σομαλία

ΚΚΕ: Πρόκληση να φορτώνουν στο λαό εκτός από τα κέρδη του κεφαλαίου τα βάρη των εξοπλισμών και της συμμετοχής στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ

  • Να γυρίσει αμέσως πίσω η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από τα ανοιχτά της Σομαλίας και να μην πάει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να συμμετέχουν στη ναυτική ΝΑΤΟική ή ευρωπαϊκή δύναμη αστυνόμευσης της περιοχής, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση των όποιων κρουσμάτων πειρατείας είναι υπόθεση των χωρών της περιοχής.
  • Είναι προκλητικό να δεινοπαθεί ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα εκτός από τα κέρδη του κεφαλαίου να του φορτώνουν τα τεράστια βάρη των εξοπλισμών και της συμμετοχής σε πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ένταξης και συμμετοχής της χώρας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.
  • Στις συνθήκες όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων και επίθεσης στα δικαιώματα του ελληνικού λαού, η πάλη του κατά της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν είναι ζήτημα μόνο για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και προϋπόθεση για να μην πληρώσει το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης.

ΣΕΛ.  790 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Αύριο η Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Στις (8 μ.μ.), στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό. Είσοδος ελεύθερη.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τις τράπεζες!

ΣΕΛ.  12
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ η αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ
Παγκινητοποίηση για τη διπλή αναμέτρηση

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αξιώνει άμεση εφαρμογή αντιλαϊκών Οδηγιών της ΕΕ

ΣΕΛ.  6


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org