Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες

Από παλαιότερη κινητοποίηση συμβασιούχων δασοπυροσβεστών

Eurokinissi

Από παλαιότερη κινητοποίηση συμβασιούχων δασοπυροσβεστών
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τους εποχικούς δασοπυροσβέστες, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές πιο συγκεκριμένα τονίζουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ικανοποίησε το αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών για μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα παρά τα κενά που έχει σε μόνιμο προσωπικό και ανέρχονται σε 4.000 περίπου.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες συνδράμουν πολλά χρόνια στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, από τότε που η καταστολή των δασικών πυρκαγιών ήταν στη Δασική Υπηρεσία και σήμερα που βρίσκεται στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η προσφορά τους είναι μεγάλη καθώς και η πείρα που συγκεντρώνουν τόσα χρόνια.

Οι συνέπειες της γενικότερης πολιτικής που ακολουθήθηκε και ακολουθείται ως σήμερα είναι καταστροφικές για τα δάση και το δασικό περιβάλλον.

Οπως είναι γνωστό, οι ελλείψεις προσωπικού και μέσων στους τομείς πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών, όπως και της γενικότερης προστασίας και ανάπτυξης του δάσους, είναι τεράστιες. Στους φορείς αυτούς, Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστικό Σώμα, θα μπορούσε να απορροφηθεί παραγωγικά όλο το δυναμικό των συμβασιούχων πυροσβεστών με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς δημιουργία εργαζομένων διαφορετικών κατηγοριών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός, μετά από την πείρα των τελευταίων ετών και τις αρνητικές συνέπειες που ζει ο ελληνικός λαός, σκέφτεται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους πυροσβέστες και να ενισχύσει με κάθε άλλο μέσο την προστασία των δασών;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org