Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Ποιος τους πιστεύει;

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ τους κυβερνώντες, όταν λένε ότι θα ...βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κρατουμένων στις φυλακές;

Μάλλον αδαής πρέπει να είναι κανείς, για να πιστέψει τις υποσχέσεις τους. Αλλωστε, τέτοιες έχουμε ακούσει από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν.

Η προσοχή τους είναι εστιασμένη στο πώς θα καταστείλουν και εμάς που είμαστε ...«απέξω». Πόσο μάλλον αυτούς που είναι ήδη «μέσα»...

Μόνο που επειδή κανείς δε γεννιέται εγκληματίας (εκτός αν έχουν άλλη άποψη και δεν το ξέρουμε), μόνον άμοιροι ευθυνών δεν πρέπει να αισθάνονται που οι φυλακές ολοένα γεμίζουν.

Το δικό τους σύστημα είναι που γεννά, αναπαράγει και πολλαπλασιάζει την εγκληματικότητα. Με την ανύπαρκτη παιδεία, τη φτώχεια και τα πρότυπα του είδους ...«πάτα επί πτωμάτων» για να κερδίσεις.

Και, βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία, που, αν κλέψεις ένα προϊόν από σούπερ μάρκετ, πας ...6 μήνες φυλακή.

Αν κλέψεις ένα ...δάσος και το παραχωρήσεις σε ιδιώτες, αν ξεπουλήσεις έναν δημόσιο οργανισμό ή αν ληστέψεις τα αποθεματικά ενός ασφαλιστικού ταμείου, απλά ...εκσυγχρονίζεις την κοινωνία.

ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ...χοντρό δούλεμα, με την υπόθεση της ΔΕΗ είναι κάτι παραπάνω από φανερό.

Ο πρόεδρός της, Τ. Αθανασόπουλος, μας λέει ότι αν δεν πληρώνουμε περισσότερα για ρεύμα θα οδηγήσουμε τον Οργανισμό στην ...«απαξίωση».

Και το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί την κυβέρνηση, γιατί, λέει, δεν έχει κάνει στη ΔΕΗ καμία επένδυση τα τελευταία χρόνια.

Μα καλά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτοί, που υποστήριξαν, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας;

Αυτοί δε βάλανε τους ιδιώτες στο κόλπο, για να κερδοσκοπούν ασυστόλως σε βάρος της ΔΕΗ;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι δυνατόν αυτοί να φτιάξουν και να ενισχύσουν ποτέ αυτήν την επιχείρηση; Αν το κάνουν, πώς θα βρουν προφάσεις για περισσότερη ιδιωτικοποίηση;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπαιγμός με τα τιμολόγια της ΔΕΗ(30/4/2013)
«Ο θάνατός μας - τα κέρδη τους»(15/12/2012)
Στο κυνήγι των υπερκερδών(15/7/2012)
Κλίμα τρομοκράτησης των αγώνων(28/2/2008)
Αντιδραστικός κατήφορος(26/4/2005)
Κραυγές και θρήνοι(16/1/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org