Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα

Αύριο, Σάββατο, ανοίγουν οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον τριήμερο γιορτασμό της επετείου του 1973, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, τη Δευτέρα 17 του Νοέμβρη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της επιτροπής φορέων, η οποία έχει κάθε χρόνο την ευθύνη του γιορτασμού: Το Σαββατοκύριακο το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Δευτέρα, οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και στις 3 μ.μ. προγραμματίζεται να ξεκινήσει η αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και τη διοίκηση του ΕΜΠ, ο Δ. Πρωτοψάλτης, πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην επίκαιρη σημασία των μηνυμάτων της εξέγερσης και κάλεσε σε γιορτασμό με παλλαϊκό χαρακτήρα, ενώ ο πρύτανης του ΕΜΠ συνέδεσε το αίτημα «ψωμί - παιδεία - ελευθερία» με τους αγώνες του «σήμερα» στο χώρο της εκπαίδευσης. Ακόμα, οι φορείς της επιτροπής, με επιστολή τους προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση, ζητούν να παραδώσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ τη σημαία του Πολυτεχνείου στο Μουσειακό χώρο του ΕΜΠ «και να μην την εμφανίζει σαν αποκλειστικότητά της».

Ετοιμάζουν αγωνιστική συμμετοχή

Αποφάσεις για συμμετοχή στο γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, με αιτήματα για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεφαλαίου, έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Φιλοσοφικής, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΣΕΜΦΕ, Παντείου, Γεωπονικής, Νηπιαγωγών, καθώς και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΓΤΚΣ και Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει και άλλοι 23 σύλλογοι σε πόλεις όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού, το Σάββατο 15 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., η ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στο κτίριο Γκίνη, με θέμα «40 χρόνια ΚΝΕ» και ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Σε διοργάνωση εκδηλώσεων για το γιορτασμό της επετείου μέσα στους τόπους δουλειάς καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που δίνει ραντεβού για την κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την Κυριακή 16 του Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, για τους νεκρούς φοιτητές στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα του 1973, αύριο, Σάββατο 15 του Νοέμβρη, ώρα 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 στις 10 π.μ.).

To Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο τη Δευτέρα 17 του Νοέμβρη, στη 1.30 το μεσημέρι.

Στο γιορτασμό συμμετέχει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, με τραπεζάκι μέσα στο χώρο του ιδρύματος, κατάθεση στεφάνου το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και προσυγκέντρωση για την πορεία, τη Δευτέρα, στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια.

Σε άλλες πόλεις

Η συγκέντρωση για τον αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της επετείου έχει οριστεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 17 του Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και η πορεία θα καταλήξει στο αμερικανικό προξενείο. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΦΕΑ κάλεσε το λαό κα τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και τα μέλη του τόνισαν την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, τη σύνδεσή τους με την αντίσταση σήμερα σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή.

Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τη Δευτέρα και σε άλλες πόλεις:

  • Κομοτηνή, 4 μ.μ., πάρκο Περιφέρειας.
  • Καβάλα, 4.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη.
  • Ξάνθη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη, 4.30 μ.μ., δημαρχείο.
  • Κοζάνη, 6 μ.μ., πλατεία.
  • Φλώρινα, 6 μ.μ., πλατεία.
  • Λάρισα, 7 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου.
  • Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου.
  • Τρίκαλα, 5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Καρδίτσα, 7 μ.μ., πλατεία Πλαστήρα.
  • Χαλκίδα, 11 π.μ., Φανάρια Νεάπολης.
  • Ζάκυνθος, 7 μ.μ., Παλιό Εργατικό Κέντρο.
  • Πύργος Ηλείας, 7 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ.
  • Τρίπολη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ