Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επικοινωνιακό και όχι πολιτικό το πρόβλημα

Στον αστερισμό της υπόθεσης Ζαχόπουλου συνεχίζει να κινείται το ΠΑΣΟΚ, μήπως και καταφέρει να αντιπολιτευτεί τον έτερο εταίρο του δικομματισμού. Κατά τ' άλλα, επιμένει στην εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, περηφανεύεται για το κυβερνητικό παρελθόν του και φληναφεί εναντίον όποιου του ασκεί κριτική.

Χτες, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του τομέα Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλιας, απαντώντας στο ερώτημα γιατί στις δημοσκοπήσεις μειώνεται και η δύναμη του ΠΑΣΟΚ, δεν αναγνώρισε την ταύτιση των αντιλαϊκών πολιτικών των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την επακόλουθη απέχθεια όλο και περισσότερων εργαζομένων προς το δικομματισμό. Επιμένοντας στη γνώριμη ΠΑΣΟΚική μέθοδο υποστήριξε ότι «το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό». Επαιρόταν, μάλιστα, για «τις κοινωνικές ευαισθησίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τις μεγάλες πολιτικές επιτυχίες τους». Και κατηγόρησε όσους «ελπίζουν ότι θα κερδίσουν ψήφους από τη "δεξαμενή" των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό τους έχει γίνει έμμονη ιδέα και δυστυχώς κατευθύνει τις επιλογές τους».

Αποδεικνύοντας, ωστόσο, τις δικές τους εμμονές, 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους ζήτησαν ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων γιατί «η αδυναμία της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλλει κανόνες υγιούς ανταγωνισμού καθώς και η απουσία εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά έχουν συνέπεια να εκτρέφονται φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών». Αυτό ευθύνεται, και όχι το δοσμένο σύστημα, για όσα ζει σήμερα ο εργαζόμενος: η απουσία εποπτών για υγιή ανταγωνισμό των μονοπωλίων.

Στα εσωκομματικά τους, από την πλευρά Βενιζέλου συνεχίστηκαν και χτες κάποιες διαρροές περί αποκλεισμού στελεχών της από τα όργανα προετοιμασίας του επόμενου συνεδρίου τους. Ενώ στο στρατόπεδο Παπανδρέου συνεχίζουν να διατυμπανίζουν την ανάγκη ενότητας κι ότι γενικά δεν υφίσταται πρόβλημα.

Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις της πρ. γραμματέα του κόμματος και στρατευμένης στο πλευρό Παπανδρέου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Δεν τίθεται πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις (...) Δε σχολιάζω τοποθετήσεις συναδέλφων. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και την ευθύνη για το τι λέει (...) Δεν πρόκειται να σχολιάσω συναδέλφους (...) Πάντα σε τέτοιου είδους διαδικασίες (σ.σ: το συνέδριο), είναι φυσικό, και δε θα το αρνηθώ ότι μπορεί να υπήρξαν και πληγές και μπορεί και άνθρωποι να στενοχωρήθηκαν μέσα σ' αυτή τη διαδικασία, αλλά από κει και πέρα είμαστε σε μια άλλη φάση τώρα». Φαίνεται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ