Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχουν δυνατότητες να ανοίξει δρόμος διεξόδου σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες στη Λάρισα η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ανοίξει δρόμος διεξόδου σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, με πίστη στην εργατική και λαϊκή δύναμη, με στήριξη του ΚΚΕ, ως δύναμη με συνέπεια πολιτικών θέσεων και πράξεων, αναφέρθηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χτες στη Λάρισα.

Οι μετεκλογικές εξελίξεις - σημείωσε - δείχνουν ότι οι μικρές αλλαγές που καταγράφηκαν σε βάρος του δικομματισμού, με ενίσχυση του ΚΚΕ, σηματοδοτούν τις δυνατότητες για δυσκόλεμα του περάσματος της αντιλαϊκής πολιτικής και για πολλαπλασιασμό των δυνάμεων που σήμερα ενεργητικά αντιστέκονται - διεκδικούν κι αύριο δυναμικά αντεπιτίθενται για τη Λαϊκή Εξουσία.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αυτή η προοπτική - συνέχισε - τρομάζει τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ. Κι όλοι μαζί σκέφτονται πώς θ' ανακόψουν αυτή τη δυναμική που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και επιβεβαιώνεται σε δημοσκοπήσεις.

Αναφερόμενη στις ρωγμές που παρατηρούνται στη ΝΔ, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κρίση πολιτικών προσώπων, δεν είναι ζήτημα προσωπικού ήθους, ούτε ικανότητας. Είναι κρίση πολιτικής που ακόμη μόλις στην επιφάνειά της αποκαλύπτεται. Το ίδιο - συνέχισε - γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ, που βιώνει κρίση στρατηγικής και δεν έχει κατορθώσει να λειτουργήσει ως συγκοινωνούν δοχείο προς τις απώλειες της ΝΔ.

Βεβαίως - υπογράμμισε - το σύστημα δεν παραιτείται αμαχητί από την προσπάθεια να αναστηλώσει τη δικομματική διελκυστίνδα και στάθηκε, ιδιαίτερα, στο ρόλο που παίζει η ανέξοδη αντινεοφιλελεύθερη φρασεολογία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα, καλώντας τον εργατικό κόσμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει καμιά αυταπάτη. Τον ίδιο στόχο έχουν και τα σχέδια νέου εκλογικού νόμου, είτε προέρχονται από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, που στοχεύουν στην ενίσχυση μονοκομματικής αυτοδύναμης κυβέρνησης, χωρίς εκλογική πλειοψηφία και εναλλακτικά στην προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας που δε θα κλονίζει την «καρδιά» της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Οι εφεδρείες

Στεκόμενη ιδιαίτερα στην προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας, σημείωσε ότι σ' αυτή επενδύονται όλες οι ελπίδες του συστήματος για αναχαίτιση, χειραγώγηση, αποπροσανατολισμό των διαφοροποιήσεων, είτε προέρχονται από εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που ακολούθησαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για χρόνια, είτε τώρα μπαίνουν, ως νέοι, στην εργασία, στην κοινωνική και πολιτική πάλη.

Στον ίδιο σχεδιασμό - συμπλήρωσε - εντάσσονται:

-- Η στρέβλωση, όταν δεν επιλέγεται η πλήρης αποσιώπηση, των θέσεων του ΚΚΕ, από ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ.

-- Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιπαράθεση με το δήθεν δογματικό ΚΚΕ και η προβολή του ως ρυθμιστικού παράγοντα σε δήθεν εναλλακτική κυβερνητική διέξοδο, που δεν είναι δήθεν για το σύστημα, αλλά για τις λαϊκές ανάγκες, για πολιτική λύση προς όφελός τους. Γι ' αυτό, άλλωστε, οι δυνάμεις του κατεστημένου στηρίζουν τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ στο στόχο τους για αλλαγή συσχετισμού στο λεγόμενο χώρο της Αριστεράς, σε βάρος του ΚΚΕ.

-- Ο ιδιαίτερος ρόλος που παίζει το ΛΑ.Ο.Σ. με την τριφασική έκφραση: Το λαϊκισμό στην αντιπολίτευσή του, την ουσιαστική στήριξη των ταξικών συμφερόντων που εκφράζει η ΝΔ και την επίθεσή του στο ΚΚΕ.

Δεν υποτιμάμε τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά δε θεωρούμε αξεπέραστη ομηρία σ' αυτές το λαϊκό κίνημα, αποκαλύπτουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και τις εφεδρείες και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, εσωτερικά και διεθνή, τόνισε η Ελένη Μπέλλου.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε, επίσης, στα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις, ώστε να μην εγκλωβιστεί η εργατική δυσαρέσκεια και η λαϊκή ορμή στους ελιγμούς της κυβέρνησης μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για το απρόσκοπτο πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ