Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9973

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Ενιαίο μέτωπο ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Κοινή Ανακοίνωση Τύπου των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της Περιοχής του Κόλπου που συναντήθηκαν στην Αθήνα το Σάββατο, 5 Γενάρη 2008, με θέμα: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και η απάντηση του κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».


ΣΕΛ.  3

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στα αντιασφαλιστικά μέτρα
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν καμία βάση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «ήπια» μέτρα
  • Οι όποιες αγωνιστικές κορόνες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ υπηρετούν τις αντιπολιτευτικές ανάγκες των κομμάτων του δικομματισμού
  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δυναμώνουν αποφασιστικά τη δράση τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη

Τη σούπα του «κοινωνικού διαλόγου» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει τα αντιασφαλιστικά σχέδια, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας να βγει από τη «γωνία» που τη στρίμωξαν οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί δε συγκρούονται με τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για πλήρη εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής. Αποδέχονται τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το καθεστώς ληστείας των Ταμείων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δυναμώνουν τη δράση τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη, καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην οργάνωση νέων απεργιακών αγώνων.


ΣΕΛ.  14  -  15

Motion Team

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Να ορθωθεί τείχος αντίστασης

Την παράδοση στο κεφάλαιο μιας στρατηγικής σημασίας και υπερκερδοφόρας επιχείρησης - όπως είναι αυτή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων - και την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων, προβλέπει ανάμεσα σε άλλα η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από τον ΟΛΠ ΑΕ. Οι ταξικές δυνάμεις χάλασαν χτες τη φιέστα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη (φωτ.), ενώ σήμερα, μέρα συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ ΑΕ, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  13


ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Αυξήσεις διοδίων μέσω... Ιόνιας Οδού!

Από προχτές τα διόδια στους σταθμούς Αφιδνών, Σχηματαρίου και Τραγάνας εισπράττονται για λογαριασμό του ιδιωτικού ομίλου που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.


ΣΕΛ.  19
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Σήμερα το αγωνιστικό ραντεβού

ΠανΤΕΙκά συλλαλητήρια σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
«Καίνε» οι ανατιμήσεις το λαϊκό εισόδημα

Ενώ ο επίσημος τιμάριθμος εμφανίζει αύξηση 3,9% στο δωδεκάμηνο Δεκέμβρης 2006-2007, τα ποσοστά αύξησης σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης ήταν διψήφιος αριθμός, καθώς φτάνουν μέχρι και 27%.


ΣΕΛ.  17
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Ενταση δράσης ενάντια στα ναρκωτικά

Συνέντευξη Τύπου του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με αφορμή το θάνατο από ναρκωτικά της 14χρονης μαθήτριας.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ