Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Αποενοχοποιεί τη ρίζα του σκανδάλου η κυβέρνηση

Υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι για τους αποχαρακτηρισμούς και την οικονομική διαχείριση, προκειμένου να δικαιώσει τη «ροζ» εκδοχή της υπόθεσης Ζαχόπουλου

Να εξουδετερώσει την πολιτική «γόμωση» της υπόθεσης Ζαχόπουλου επιχειρεί η κυβέρνηση, αθωώνοντας πρώτα απ' όλα την ίδια την πολιτική της που είναι θερμοκήπιο των πάσης φύσεως σκανδάλων.

Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, η κυβέρνηση προβάλλει επίμονα ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό - πολιτικό σκάνδαλο και ζήτημα διαχείρισης, προκειμένου να δικαιώσει την αρχική της θέση ότι πρόκειται για «ροζ ιστορία». Ταυτόχρονα, για να «βγάλει από το κάδρο» το Μέγαρο Μαξίμου και μετακυλίσει την πίεση σε άλλες κατευθύνσεις, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατονομάσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός τον δημοσιογράφο - κομιστή του DVD. Τα υπόλοιπα, όπως πάγια υποστηρίζει η κυβέρνηση, είναι θέμα της Δικαιοσύνης...

Από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίο ότι οι υπουργοί που μίλησαν χτες εστίασαν στο γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι παράνομο όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων και τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι υπάρχει σκανδαλολογία χωρίς σκάνδαλο. Στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο Μιχ. Λιάπης στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «άλλο σκάνδαλο και άλλο σκανδαλολογία και για να υπάρξει σκάνδαλο, θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση, αλλιώς είναι συκοφαντία». Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργ. Τζίμας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, υποστήριξε ότι «το ζήτημα είναι αυτό που έλεγαν τα ΜΜΕ για ύπαρξη μεγάλων σκανδάλων στο υπουργείο Πολιτισμού δεν εμφανίστηκε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτε».

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι δε διευκολύνει τη δικαστική έρευνα εξαιτίας της στάσης του Γ. Ανδριανού. Ο Ευ. Αντώναρος προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να πείσει για το αντίθετο, ισχυριζόμενος ότι «η συμπεριφορά του κ. Ανδριανού κατατείνει ακριβώς προς τα εκεί: Να διευκολύνει το έργο και την έρευνα την οποία διεξάγει η Δικαιοσύνη». Απέφυγε, ωστόσο, να αποσαφηνίσει τη στάση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αν κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή, ενώ δεν απάντησε στο εύλογο ερώτημα «πώς καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο από τη στιγμή που είναι μετακλητός υπάλληλος».

Ο Ευ. Αντώναρος απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί λειτουργεί «παραλυτικά στην προώθηση του κυβερνητικού έργου», επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες που παίρνει καθημερινά «αλλά και από την κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή, που αποδεικνύουν πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι η λειτουργία της κυβέρνησης συνεχίζεται ανεμπόδιστα».

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να κλείνει το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη για την κρίση του πολιτικού συστήματος. Η ίδια, από το Νέο Δελχί, μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών της και υπαινίχθηκε ότι την ευθύνη φέρουν τα ΜΜΕ, παραπέμποντας στη ρήση από τον Φάουστ του Γκαίτε: «Σε πείσμα κάποιων ο διάβολος μας πολεμάει αδίκως».

Η κρίση πάντως του δικομματισμού και οι διεργασίες για την «υπέρβασή» της συνεχίζουν να απασχολούν τα στελέχη των δύο κομμάτων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι «αν ο δικομματισμός έχει πρόβλημα, είναι γιατί ακριβώς δεν έχουμε το θάρρος να πούμε ότι συμφωνούμε στα σημεία στα οποία οι προγραμματικές μας και οι κυβερνητικές μας θέσεις συγκλίνουν με το ΠΑΣΟΚ»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ανήξερη παριστάνει η κυβέρνηση(29/12/2007)
«Κουκούλωμα» του σκανδάλου μέχρι το επόμενο...(21/3/2007)
Εσκεμμένη διγλωσσία από την κυβέρνηση(1/3/2005)
Ενισχύεται η ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν(20/1/2005)
Να περιοριστεί η «ζημιά»(25/11/2004)
Νέος γύρος δικομματικής σκανδαλολογίας(30/9/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org