Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες μαρτυρίες σε ανακριτή και εισαγγελέα

Πολύωρες ήταν οι χτεσινές καταθέσεις των μαρτύρων στον ανακριτή και στον εισαγγελέα που διερευνούν τη δυσώδη υπόθεση Ζαχόπουλου.

Επί εξάωρο κατέθετε για δεύτερη μέρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, η πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχειριστικού Ελέγχου του υπουργείου Πολιτισμού Εση Φιλιπποπούλου, η οποία είχε απομακρυνθεί από τη θέση της με εντολή του Χρήστου Ζαχόπουλου, μετά από διαφωνία της για συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα για τρεις συμβάσεις τις οποίες η ίδια θεωρούσε παράτυπες. Προχτές η μάρτυρας κατέθετε στον εισαγγελέα επί πεντάωρο.

Τέσσερις ώρες κατέθετε στον ανακριτή Αθανασίου ο δημοσιογράφος Αρης Σπίνος. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, είπε ότι δέχτηκε 150 ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε σε όλες, μη επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο. Υποστήριξε ότι έδωσε σοβαρά στοιχεία, που με βεβαιότητα οδηγούν σε πρόσωπο που κατέχει υλικό. «Με το πρόσωπο αυτό συνομίλησα επί τρεις ώρες και περιέγραψα στον ανακριτή το υλικό που είδα», είπε, προσθέτοντας πως πρόκειται για γυναίκα που του συστήθηκε με το όνομα Δήμητρα και του έδειξε οπτικοακουστικό υλικό προερχόμενο από κινητό τηλέφωνο, διαφορετικό όμως από αυτό που έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτή η γυναίκα είναι μέλος κυκλώματος εκβιαστών, που ενδεχομένως είχε υποκλέψει το υλικό. Ολα αυτά, πάντα κατά τον Σπίνο, ήταν σε γνώση της 35χρονης, πρώην συνεργάτιδος του Ζαχόπουλου και ήδη προφυλακισμένης, με την κατηγορία της εκβίασης, στον Κορυδαλλό, η οποία στη συνέχεια διαφώνησε.

Ο δημοσιογράφος, ερωτώμενος από τον ανακριτή, είπε ότι δεν παρέδωσε αυτός στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό το DVD, που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας: «Δε γνωρίζω καν τον κ. Ανδριανό». Παρών στην κατάθεση του Σπίνου ήταν και εισαγγελέας.

Ο επόμενος δημοσιογράφος που πέρασε την πόρτα του ανακριτή ήταν ο υπεύθυνος της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργος Τσιρογιάννης, που κλήθηκε για τους δημοσιευμένους «ροζ» διαλόγους στην εφημερίδα του. Είπε ότι το υλικό αυτό το έφερε άτομο που υποστήριξε ότι είχε δει το DVD, αρνούμενος όμως να αποκαλύψει το όνομά του, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Τρίτος δημοσιογράφος που κατέθεσε ήταν η δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» Δήμητρα Κουντή, η οποία κλήθηκε για ρεπορτάζ της σχετικά με τη σύμβαση κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Υπενθυμίζουμε ότι ο ανακριτής έχει ζητήσει από τηλεοπτικούς σταθμούς βιντεοκασέτες με τα δελτία ειδήσεων της 27ης, 28ης και 29ης του Δεκέμβρη, καθώς και της 3ης του Γενάρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που αφορούν τα της διαχείρισης στο ΥΠΠΟ.

Στο μεταξύ η 35χρονη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, περιμένοντας τη νέα κλήση της από τον ανακριτή, κρατά στάση αναμονής σχετικά με την υπερασπιστική της γραμμή, προκειμένου εκεί να ανοίξει τα χαρτιά της.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org