Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ; «Η πίεση είναι ήδη ορατή στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο Βενιζέλος και οι άνθρωποί του ασφυκτιούν, είναι ορατή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (...) είναι ορατή στον Καρατζαφέρη (...) Κάποια στιγμή θα γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ορατή και στο εσωτερικό της ΝΔ (...) Τα τζίνια θα βγουν από τα μπουκάλια» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΑΔΟΧΟ: «Αν ο Γιώργος Παπανδρέου κρίνει ότι ένα "καθαρό" και μικρότερο κόμμα είναι προτιμότερο (...) τότε καλώς πράττει. Αρκεί να έχει συμφιλιωθεί και με την ιδέα ότι αυτό το "καθαρό" κόμμα μπορεί να πάψει πλέον να αποτελεί και κόμμα εξουσίας. Οσο για τους μέχρι σήμερα ψηφοφόρους του, που δεν το ανέχονται αυτό, δε θα δυσκολευθούν δα να βρουν νέα στέγη» (ο Γ. Καρελιάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ: «Είναι ασφαλώς χαρακτηριστικό ότι σε μια περίοδο έντονης απαξίωσης της πολιτικής το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει αλλά αντιθέτως εμφανίζεται να είναι και το ίδιο μέρος του προβλήματος» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Το ΚΚΕ αδικείται (...) επειδή δεν έχει κατορθώσει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της σύγχρονης πολιτικής εποχής (...) Οταν κάποιοι νομίζουν ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός και μόνη λύση είναι ο σοσιαλισμός (...) τι να συζητήσεις μαζί τους στην τηλεόραση;» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΑΞΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ: «Τι θα σήμαινε σήμερα να ζητάμε από έναν νέο άνθρωπο να αγωνιστεί μαζί μας για να κάνει "θυσίες"; (...) Την υπόρρητη παραδοχή εκ μέρους μας ότι η αριστερή πολιτική δράση είναι σχεδόν παρά φύση, ένα είδος μαρτυρίου που πρέπει να υπομείνουμε χάριν του σοσιαλιστικού παράδεισου (...) Να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το δικό μας σύστημα ιδεών, αξιών και πρακτικών» (το άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org