Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ σταθερή δουλιά για τους λιμενεργάτες

Πανεργατική αλληλεγγύη στους αγώνες των λιμενεργατών, κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

Παραθέτοντας την καταστολή απέναντι στους εργατικούς αγώνες, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, παραδίδοντας τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Χτες, απεργοί λιμενεργάτες και εργαζόμενοι του Πειραιά δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής έξω από το κτίριο του ΟΛΠ ΑΕ, όπου σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, με την οποία εργάτες και υποδομές παραδίδονται στις ορέξεις των πολυεθνικών.

Την Τρίτη, με το ίδιο θέμα συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οπως αποκαλύφθηκε, ο Γάλλος πρόξενος στην πόλη απαίτησε από τον Οργανισμό να πάρει μέτρα σε βάρος των απεργών, για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο!

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική επίθεση των ΜΑΤ κατά των λιμενεργατών στον Πειραιά, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των λιμενεργατών, κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσουν μαζί με όλο το λαό αποκλειστικά δημόσια λιμάνια, σταθερή εργασία για όλους.


ΣΕΛ.  4,    10   -   11

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org