Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το μάνατζμεντ

Στο 5,5% - συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων επενδύσεων κατά 2,5% - περιόρισαν την κρατική χρηματοδότηση οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας, σφίγγοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερο τη θηλιά της άγριας λιτότητας στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Ενα απ' τα αποτελέσματα είναι τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές. Τα χρέη ρυθμίζονται και επανεμφανίζονται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.

Κι όμως, ο τέως υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος παρουσίασε ως «σωτηρία» των νοσοκομείων για την εκχώρηση του μάνατζμεντ των δημόσιων νοσοκομείων, κατά τα πρότυπα της εκχώρησης του μάνατζμεντ του «Ερρίκος Ντυνάν». Στη Γερμανία - είπε χτες το πρωί στη ΝΕΤ ο Θανάσης Γιαννόπουλος - έχουν δώσει σε ιδιώτες τη διαχείριση 120 νοσοκομείων και πρότεινε ανεπιφύλακτα το ίδιο να γίνει και στην Ελλάδα.

Δηλαδή, τι περισσότερο θα κάνουν οι ιδιώτες από αυτό που πέτυχαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, αναγκάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν το 84,1% της λειτουργίας των νοσοκομείων και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το 57,2% των συνολικών δαπανών Υγείας;

Καλύτεροι μάνατζερς για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας απ' τις τελευταίες κυβερνήσεις δεν υπάρχουν!

Μικρή λεπτομέρεια: Η γερμανική εταιρεία που διαχειρίζεται τα 120 νοσοκομεία στη Γερμανία έχει και μεγάλο μερίδιο στο Ιατρικό Κέντρο του Αποστολόπουλου, ο οποίος μαζί με τη Euromedica θ' αναλάβουν το μάνατζμεντ του «Ερρίκος Ντυνάν»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ