Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ
Μας αρέσουν τα δύσκολα...

Η «κόρη του ανέμου» Κατερίνα Θάνου
Η «κόρη του ανέμου» Κατερίνα Θάνου
Με το πέρασμα των χρόνων και τη συμμετοχή τους στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Ελληνες αθλητές άνοιξαν την... όρεξη στο ελληνικό κοινό, που περιμένει από αυτούς διακρίσεις και μετάλλια. Το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς η συγκεκριμένη γιορτή του αθλητισμού είναι η ευκαιρία για κάθε μεγάλο αθλητή να κατακτήσει το... όνειρο. Ωστόσο, οι δικοί μας αθλητές έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν στα δύσκολα και στη βαλίτσα τους φόρτωσαν όλες τις δυνάμεις τους και τις ελπίδες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πρώτα απ' όλα για την προσωπική τους καταξίωση στο παγκόσμιο στερέωμα και έπειτα για όλους εμάς...

Οι αρσιβαρίστες, είναι γνωστό, ότι τραβάνε όλα τα βλέμματα κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση. Και δεν είναι τυχαίο. Οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας της άρσης βαρών, με πρωτομάστορα τον Χρήστο Ιακώβου, πολλές φορές έχουν αποδειχτεί... παλικάρια, αγωνιζόμενοι είτε εναντίον μεγάλης κλάσεως αντιπάλων, είτε εναντίον του κακού τους εαυτού, είτε αγωνιζόμενοι κόντρα σε έναν επίμονο τραυματισμό... Εκτός, όμως από το συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η χώρα μας έχει στηρίξει πολλές από τις ελπίδες για ένα μετάλλιο και σε άλλους αθλητές. Ο «γιος του ανέμου», ο ιστιοπλόος μας Νίκος Κακλαμανάκης, δείχνει έτοιμος να επαναλάβει τον άθλο του '96, ενώ, μετάλλιο... μυρίζει και στο στρατόπεδο του στίβου, όπου πολλοί αθλητές μας βρίσκονται σε... φόρμα, με πρώτη και καλύτερη την Κατερίνα Θάνου.

Ο γίγας των πλατό Ακάκιος Κακιασβίλι
Ο γίγας των πλατό Ακάκιος Κακιασβίλι
Ας δούμε όμως αναλυτικά, ποιοι είναι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες της χώρας μας, με προορισμό το Σίδνεϊ.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Λαβωμένη» λόγω των σοβαρών απουσιών των τραυματιών Λεωνίδα Κόκκα και Γιώργου Τζελίλη, αλλά πάντα... ετοιμοπόλεμη, η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για την Αυστραλία. Οι αρσιβαρίστες που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή, είναι οι εξής: ΑΝΔΡΕΣ: Πύρρος Δήμας (85κ.), Ακάκιος Καχιασβίλι (94κ.), Βαλέριος Λεωνίδης (69κ.), Βίκτορας Μήτρου (77κ.), Λεωνίδας Σαμπάνης (62κ.), Χρήστος Σπύρου (85κ.). ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μαρία Τάτση (69κ.), Ιωάννα Χατζηϊωάννου (63κ.).

ΣΤΙΒΟΣ

Η πολυπληθέστερη ελληνική αποστολή, που αποτελείται από την «αφρόκρεμα» του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας, σίγουρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις άλλες αποστολές. Αλλωστε, από την προετοιμασία και τα διεθνή τουρνουά στα οποία έλαβαν μέρος οι αθλητές μας, είχαμε ευχάριστα και ευοίωνα μηνύματα. Ας δούμε όμως αναλυτικά: ΑΝΔΡΕΣ: Αλέξης Αλεξόπουλος (200μ., 4Χ100μ.), Γιώργος Γιαννέλης (300μ. στιπλ), Κώστας Γκατσιούδης (ακόντιο), Τάσος Γκούσης (400μ.), Στέλιος Δημότσιος (4Χ400μ.), Κώστας Ζαλαγκίτης (τριπλούν), Γιώργος Θεοδωρίδης (100μ., 4Χ100μ.), Περικλής Ιακωβάκης (400μ. εμπόδια), Σπύρος Καστάνης (50χλμ. βάδην), Κώστας Κεντέρης (200μ., 4Χ100μ.), Πρόδρομος Κορκίζογλου (δέκαθλο), Κώστας Κουκοδήμος (μήκος), Σταμάτης Λένης (τριπλούν), Χρήστος Μελέτογλου (τριπλούν), Γιώργος Οικονομίδης (4Χ400μ.), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφύρα), Λάμπρος Παπακώστας (ύψος), Αγγελος Παυλακάκης (100μ., 4Χ100μ.), Χρήστος Πολυχρονίου (σφύρα), Παναγιώτης Σαρρής (4Χ400μ.), Δημήτρης Σερέλης (μήκος), Θεόδωρος Σταματόπουλος (50.000μ. βάδην), Παναγιώτης Στρουμπάκος (800μ.), Βάιος Τίγκας (σφαίρα), Αλέξανδρος Τερζιάν (4Χ100μ.), Παναγιώτης Χαραμής (μαραθώνιος). ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ασημίνα Βανακάρα (έπταθλο), Ολγα Βασδέκη (τριπλούν), Κατερίνα Βόγγολη (δίσκος), Χρυσούλα Γκουντενούδη (400μ. εμπόδια), Κατερίνα Θάνου (100μ., 4Χ100μ.), Θάλεια Ιακωβίδου (5.000μ.), Αναστασία Κελεσίδου (δίσκος), Χριστίνα Κοκότου (20χλμ. βάδην), Παναγιώτα Κουτρούλη (4Χ100μ.), Κατερίνα Κόφφα (200μ.), Μιρέλλα Τζελίλη (ακόντιο), Νίκη Μπακογιάννη (ύψος), Νίκη Ξάνθου (μήκος), Καλλιόπη Ουζούνη (σφαίρα), Δέσποινα Παπαβασιλάκη (μήκος), Αθηνά Παπαγιάννη (20.000μ. βάδην), Φρόσω Πατσού (4Χ100μ.), Βούλα Πατουλίδου (100μ., 4Χ100μ.), Στέλλα Τσικούνα (δίσκος), Αγγελική Τσιολακούδη (ακόντιο).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ρότα πρωτιάς... έβαλαν στους στόχους τους οι ιστιοπλόοι της ελληνικής αποστολής. Με πολύ καλή παρουσία στους διάφορους θεσμούς και διοργανώσεις οι Ελληνες αθλητές έχουν τα φόντα για το θετικό αποτέλεσμα. ΑΝΔΡΕΣ: Νίκος Κακλαμανάκης (ΜΙΣΤΡΑΛ), Ανδρέας Κοσματόπουλος (470), Αντώνης Μπουγιούρης (ΛΕΪΖΕΡ), Δημήτρης Μπούκης (ΣΤΑΡ), Αιμίλιος Παπαθανασίου (ΦΙΝ), Λεωνίδας Πελεκανάκης (ΣΤΑΡ), Κώστας Τριγκώνης (470). ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μαρία Βλάχου (ΓΙΟΥΡΟΠ), Σοφία Μπεκατώρου (470), Αγγελική Σκαρλάτου (ΜΙΣΤΡΑΛ), Αιμιλία Τσουλφά (470).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μόνο το καλύτερο... μπορεί να περιμένει κανείς από την παρουσία της εθνικής μας ομάδας του ανσάμπλ, αλλά και από τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής. ΑΝΔΡΕΣ: Ιωάννης Μελισσανίδης (ενόργανη), Δημοσθένης Ταμπάκος (ενόργανη).ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ειρήνη Αϊνδηλή (ρυθμική), Γαρυφαλλιά Αρβανίτη (ρυθμική), Ευμορφία Ντώνα (ρυθμική), Μαρία Γεωργάτου (ρυθμική), Χαρά Καρυάμη (ρυθμική), Βασιλική Μηλούση (ενόργανη), Θάλεια Παλληαρούτα (ρυθμική), Αννα Πολλάτου (ρυθμική), Εύα Χριστοδούλου (ρυθμική), Κατερίνα Χριστοφορίδου (ενόργανη).

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

«Εχουμε πολλά να δώσουμε», δήλωνε με ένα στόμα πριν αναχωρήσει για το Σίδνεϊ, το μοναδικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του Μπιτς βόλεϊ που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «δίδυμο» των Βάσως Καραντάσιου και Εφης Σφυρή.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Να βγάλουν το ταλέντο τους στην... επιφάνεια και την ελληνική κολύμβηση στον «αφρό» θα επιδιώξουν στο Σίδνεϊ οι κολυμβητές-τριές μας, οι οποίοι είναι: ΑΝΔΡΕΣ: Σπύρος Γιαννιώτης (1.500μ.), Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα), Γιάννης Κοκκώδης (200μ. μεικτή), Δημήτρης Μαγγανάς (200μ., 400μ. ελεύθερο), Σπύρος Μπιτσάκης (50μ., 100μ. ελεύθερο), Θανάσης Οικονόμου. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Αρτεμις Δάφνη (400μ. μεικτή), Ζωή Δημοσχάκη (800μ.), Τόνια Μαχαίρα (100μ. ελεύθερο), Ζάμπια Μελαχροινού (100μ., 200μ. πεταλούδα), Κατερίνα Μπλιάμου (100μ., 200μ. ύπτιο), Αθηνά Μποχώρη (50μ. ελεύθερο), Κάτια Σαρακατσάνη (200μ., 400μ. μεικτή), Χριστίνα Θαλασσινίδου (συγχρονισμένη), Δέσποινα Θεοδώρου (συγχρονισμένη).

ΠΟΛΟ

Κοινός στόχος η 6άδα, γιατί όχι όμως και το κάτι παραπάνω; Μ' αυτόν το στόχο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών, βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου και αναμένεται να δώσει τα πάντα προκειμένου να κατακτήσει ένα καλό πλασάρισμα. Οι 13 παίχτες που στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα είναι οι Ρέππας, Αφρουδάκης, Μάζης, Λοράντος, Χατζηθεοδώρου, Βλοντάκης, Μαυρωτάς, Λούδης, Καϊάφας, Ψύχος, Δεληγιάννης και Θωμάκος.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Τα νιάτα και το... αίμα που βράζει χαρακτηρίζει την ελληνική αποστολή των καταδύσεων. Χωρίς πείρα, αλλά με αρκετή όρεξη οι παρακάτω αθλητές ρίχνονται στη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί είναι, ΑΝΔΡΕΣ: Διονύσης Γεωργακόπουλος, Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Κωνσταντάτου.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Την αρχή στις διακρίσεις, σε ένα σχεδόν άγνωστο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, θα επιδιώξει να κάνει ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο άθλημα, ο Ανδρέας Κιλγκιρίδης.

ΠΑΛΗ

Σε ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, οι παλαιστές μας έχουν βγάλει πολλές φορές τη χώρα μας ασπροπρόσωπη στο άθλημα. Οι Ολυμπιακοί αποτελούν ακόμα μια ευκαιρία. Ο χρόνος, ωστόσο, θα δείξει το τι μέλλει γενέσθαι. Οι παλαιστές μας είναι οι εξής: Δημήτρης Αβράμης (ελληνορωμαϊκή), Αλέξανδρος Καρτάνοφ (ελευθέρα), Νικόλαος Λοϊζίδης (ελευθέρα), Χρήστος Πολυχρονίδης (ελευθέρα), Κώστας Θάνος (ελληνορωμαϊκή), Αναστάσιος Ξανθόπουλος (ελευθέρα).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Με δύο αθλητές η χώρα μας ταξίδεψε στο Σίδνεϊ, με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Οι αθλητές είναι οι Λάμπρος Βασιλακόπουλος και Δημήτρης Γεωργαλάς.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Δικαίωμα στο Ολυμπιακό όνειρο... έχουν οι Καλίν Κρεάνκα και Δανιήλ Τσιόκας, που πολλάκις έχουν αποδείξει την αξία τους, κατακτώντας αξιόλογες θέσεις σε μεγάλους διεθνείς και εγχώριους θεσμούς.

ΤΕΝΙΣ

Στο πρόσωπο της Λένας Δανιηλίδου, στηρίζουν οι φίλοι του τένις τις προσδοκίες τους για μια διάκριση στο χώρο. Η «μικρή», ωστόσο, αθλήτρια βρίσκεται σε φόρμα και όλα είναι πιθανά.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

«Διάνα» στον τελικό... θέλει να κάνει η Αγη Κασούμη, η μοναδική εκπρόσωπος των ελληνικών χρωμάτων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

ΤΡΙΑΘΛΟ

Ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνει φέτος ο Βασίλης Κρομμύδας και ελπίζει το όνομά του να σταθεροποιηθεί στη λίστα με τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Στην πρώτη 32άδα, θέλει να προκριθεί η Ευαγγελία Ψαρά, προκειμένου να ικανοποιηθεί από την παρουσία της στο Σίδνεϊ.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Υψηλούς στόχους έθεσαν οι Ελληνες αθλητές πριν ταξιδέψουν στην Αυστραλία και εύχονται να καταφέρουν να τους υλοποιήσουν. Δύο άνδρες οι Μιχάλης Μουρούτσος και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και μία γυναίκα η Αρετή Αθανασοπούλου θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Να «καλπάσει» προς την κορυφή θα επιδιώξει η Χάιντι Αντικατζίδη, στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ