Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΤΡΕΑΛ 1976
Χρυσό στη σπατάλη

Οι αγώνες του Μόντρεαλ θα μείνουν αξέχαστοι στους Καναδούς και ιδιαίτερα στους κατοίκους της πόλης. Η αλόγιστη σπατάλη των διοργανωτών δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα αφού ακόμα και σήμερα η πόλη δεν έχει κάνει απόσβεση των εξόδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το στάδιο κόστισε κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια. Εκτός της πολυτέλειας βέβαια στην ιστορία θα μείνουν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως στο Μόναχο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η διπλή νίκη του Κουβανού Αλμπέρτο Χουανταρένα στα 400μ και στα 800μ θα είναι το πιο αξιοσημείωτο γεγονός των αγώνων, αφού αυτό συνέβη για πρώτη φορά. Συγκλονιστική ήταν και η κούρσα των 3000μ στιπλ, όπου τρεις αθλητές διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τα τελευταία μέτρα με τον Σουηδό Γκαρντερστούντ να είναι ο νικητής. Για πρώτη φορά έδωσε τα διαπιστευτήριά του στα 400μ και ο Αμερικανός Εντγουιν Μόουζες, ο οποίος αργότερα θα έκανε μεγάλη καριέρα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ. Ενα κορίτσι 14 ετών από τη Ρουμανία κατάφερε να γίνει το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση. Η Νάντια Κομανέντσι στη γυμναστική κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο αφήνοντας τους πάντες άναυδους με την τελειότητα των κινήσεων. Η εμφάνισή της στους ασύμμετρους ζυγούς θα μείνει στην ιστορία καθώς βαθμολογήθηκε με άριστα 10.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ