Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 1992
Ολα πήγαν «ρολόι»

Μια από τις καλύτερες διοργανώσεις έγιναν στη Βαρκελώνη. Χωρίς οργανωτικές υπερβολές, με άψογα μέτρα ασφαλείας, με μεγάλη συμμετοχή οι Ισπανοί παρουσίασαν μια εξαίσια διοργάνωση. Μάλιστα οι αγώνες αποτέλεσαν το ορόσημο προκειμένου η μεγαλούπολη της Καταλωνίας να αλλάξει μορφή προς το καλύτερο. Στους αγώνες πήραν μέρος 172 χώρες, ανάμεσά τους και μερικές νεοσύστατες όπως η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη κ.ά. Στη διοργάνωση αυτή πήρε μέρος για πρώτη φορά από το 1964 και η Νότια Αφρική. Πάντως η διοργάνωση αυτή θα μείνει στους Ελληνες σαν αυτή που σηματοδότησε την... άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ο Καρλ Λιούις κέρδισε ακόμα δυο χρυσά μετάλλια στο μήκος και στα 4Χ100. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Γκέιλ Ντίβερς, που παρά τα προβλήματα με το θυρεοειδή της κατάφερε να κερδίσει την κούρσα των 100μ. Στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο Ρώσος Καρένιν επιβεβαίωσε την κυριαρχία του επικρατώντας όλων των αντιπάλων του με πτώση. Στην κολύμβηση ο Ούγγρος Τάμας Ντάρνι πήρε το χρυσό στα 200μ και 400μ Μ.Α.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Για πρώτη φορά την παράσταση στους Ολυμπιακούς δεν έκλεψε ένα πρόσωπο αλλά μια ολόκληρη ομάδα. Μιλάμε για την Εθνική μπάσκετ των ΗΠΑ, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν επαγγελματίες. Παρ' όλα αυτά χαρακτηρίζεται η κορυφαία ομάδα που πέρασε από τα ομαδικά σπορ, αποτελούμενη από παίκτες με μεγάλη καριέρα στο άθλημα, όπως οι Τζόρνταν, Τζόνσον, Γιούιν, Μπερντ, Ντρέξλερ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ