Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη Λέσχη ΑΠΘ

Στην Αθήνα θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη, αντιπροσωπεία της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ προκειμένου να θέσουν υπόψη του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη το οξύ πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Φοιτητική Λέσχη λόγω της μείωσης των κονδυλίων.

Ηδη το ΔΣ της Λέσχης έχει ανακοινώσει την παραίτησή του λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων που δημιούργησε η δραματική μείωση της ετήσιας χρηματοδότησης. Δικαιολογώντας την απόφαση αυτή ο κοσμήτορας του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της Λέσχης κ. Παπαστερίου, δήλωσε ότι "με τα φετινά δεδομένα η λειτουργία της Λέσχης δεν είναι μόνο αδύνατη αλλά και επικίνδυνη, τόσο για την υγεία του συνόλου των εργαζομένων όσο και των ίδιων των φοιτητών".

Από την πλευρά της η ΦΕΑΠΘ θα ζητήσει εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του ώστε να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Φοιτητική Λέσχη και το ίδιο το Πανεπιστήμιο λόγω της έλλειψης διοικητικού προσωπικού.

Τα μέλη της ΦΕΑΠΘ προειδοποίησαν ότι αν δε δοθούν σύντομα λύσεις στα χρόνια προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, θα υπάρξουν δυναμικότερες αντιδράσεις από το σύνολο των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων και ο πρύτανης του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ