Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Την επόμενη βδομάδα η δικαστική απόφαση

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκδοθεί η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά για την προσφυγή της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά, με την οποία χαρακτήρισε το δάσος των Αστεριών της Γλυφάδας "χορτολιβαδική έκταση".

Να σημειώσουμε ότι μετά την αποκάλυψη του "Ρ" στις 12.1.1999 ("Ενα δάσος που δεν υπάρχει!") υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη κατά του δασάρχη Ηλ. Καραγεώργη και της εταιρίας ΕΣΤΡΕΛΙΑ που εκμεταλλεύεται το χώρο, ενώ με αφορμή το ρεπορτάζ η Συντονιστική Επιτροπή προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

Χτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατέθεσαν στην Επιτροπή υπομνήματα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλα τα κτίσματα έχουν οικοδομηθεί χωρίς τη νόμιμη οικοδομική άδεια. Να σημειώσουμε ότι ο Περιφεριάρχης δεν παρέστη για να στηρίξει την αντίρρηση που είχε καταθέσει... Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή: "Αντίθετα, παρέστησαν εκπρόσωποι της ΕΣΤΡΕΛΙΑ ΑΕ καθώς και της ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ και του ΕΟΤ που παρενέβησαν υπέρ της απόφασης του Δασάρχη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ