Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΙΟΥ
Να αποδοθεί στους κατοίκους

Συγκέντρωση με αίτημα την απομάκρυνση των στρατοπέδων από το Γουδί, διοργανώνει την Πέμπτη η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου"

Με στόχο την απομάκρυνση των στρατοπέδων "Βαρύτη" - "Ζορμπά" από το Γουδί,καθώς και των εγκαταστάσεων της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αποστολής (ΑΣΑ) και τελικά την απόδοση του χώρου στους κατοίκους, η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ, την Πέμπτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., γιατί - όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της - "καμία αδράνεια και μοιρολατρία δε δικαιολογείται".

Στην ανακοίνωση η δημοτική παράταξη καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθόδευση εξαπάτησης του λαού, ώστε να ολοκληρωθούν τα σχέδια τσιμεντοποίησης και κατατεμαχισμού των 965 στρεμμάτων του πάρκου στο Γουδί, το οποίο ζητά να γίνει χώρος πρασίνου. Εξηγώντας την επιχείρηση εξαπάτησης, η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" αναφέρει: "Παρά τις κατ' επανάληψη υποσχέσεις των υπουργών Αμυνας, από το 1987, για απομάκρυνση των στρατοπέδων. Παρά τις υποσχέσεις για δημιουργία πάρκου πυκνού πρασίνου στα 965 στρέμματα, ανοιχτό για το λαό και τη νεολαία. Παρά την κατασπατάληση 1,5 δισ. δραχμών για το λεγόμενο "Αλσος του ελληνικού στρατού", χωρίς να φυτευτεί ούτε ένα δέντρο. Παρά τη σπατάλη δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών για μελέτες διαμόρφωσης του χώρου τα τελευταία 15 χρόνια. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνητικών αξιωματούχων, η κυβέρνηση εμφύτευσε τις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εσωτερικών - ΕΥΠ και δέσμευσε χώρο για τις εγκαταστάσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προεδρίας".

Τα παραπάνω συμπληρώνει το φλερτ της κυβέρνησης με τον Βαρδινογιάννη που θέλει να εγκαταστήσει στο χώρο γήπεδο - μαμούθ του ΠΑΟ. Υπάρχει, όμως, και αποκορύφωμα. Οπως σημειώνει η παράταξη, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία αναβαθμισμένων - στεγανοποιημένων εγκαταστάσεων στο Γουδί, της ΑΣΑ, με χρήματα μάλιστα του ελληνικού Δημοσίου. "Η ΑΣΑ - τονίζει η παράταξη - αποτελεί τον επίσημο σύνδεσμο του αμερικανικού Πενταγώνου με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και είναι το μάτι των Αμερικανών στην πατρίδα μας. Δηλαδή, μια πραγματική σφηκοφωλιά στο κέντρο της Αθήνας".

  • Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη, στις εφτά το απόγευμα, στο δημαρχείο Χαϊδαρίου συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα το νομοσχέδιο για το στρατόπεδα. Τη συζήτηση προκάλεσε η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου", η οποία με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της πόλης να παραβρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση για να δηλώσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να ζητήσει την απόσυρσή του. Επίσης, να ζητήσει την απόδοση των χώρων των στρατοπέδων ΚΕΔΒ και ΚΕΒΟΠ στην Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ