Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΘΟΥΣΑ
Χωρίς μελέτες η εγκατάσταση του αμαξοστασίου

Με μέλη της Επιτροπής κατοίκων συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, ο οποίος δήλωσε την αντίθεση τού Κόμματος στην εγκατάσταση του αμαξοστασίου

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην εγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στην Ανθούσα, καθώς επιλέχτηκε από την κυβέρνηση χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες ώστε να εξασφαλιστεί η μικρότερη κοινωνική επιβάρυνση,εξέφρασε ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος,σε συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατά της σχετικής εγκατάστασης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Ανθούσας Θ. Μπακαλάκο και τον δήμαρχο Παλλήνης Σπ. Κωνσταντά.Επισήμανε παράλληλα την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης της περιοχής Ανατολικής Αττικής με δημόσια φτηνή συγκοινωνία και με τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την επέμβαση των ΜΑΤ σε πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής, ώστε να επιβάλλει την απόφασή της. Επισήμαναν δε, πως τόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής όσο και οι δήμοι της περιοχής, έχουν πάρει απόφαση κατά της εγκατάστασης του αμαξοστασίου, καθώς δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικές μελέτες, ούτε έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Στο σημείο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής, αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση για την επιβολή αποφάσεων με τα ΜΑΤ, υπογράμμισε πως η υποστήριξη εγκαταστάσεων, όπως αυτές των συγκοινωνιών, για την εξυπηρέτηση περιοχών, μπορούν να γίνουν δεκτές σε χώρους όπου αποδεικνύεται επιστημονικά ότι θα επιφέρουν τη μικρότερη επιβάρυνση. Παράλληλα, τόνισε, οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή και ακίνδυνη, για την περιοχή, λειτουργία τους και βεβαίως να έχουν ληφθεί τα αναγκαία περιβαλλοντικά μέτρα. Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους φορείς της περιοχής, στην περίπτωση που δεν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Οπως επίσης θα αντιταχθούν και στην αναγκαστική επιβολή αποφάσεων.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Το θέμα έφερε το ΚΚΕ και στη Βουλή. Με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης,επισημαίνουν πως "η κυβέρνηση, οχυρωμένη πίσω από την ανάγκη δημιουργίας αμαξοστασίου, προχώρησε σε πλήθος αυθαίρετων ενεργειών". Και τις παραθέτουν:

  • Αγνόησε προκλητικά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Εβαλε τις μπουλντόζες, χωρίς ουσιαστικά κανένα σχέδιο, με κραυγαλέα παράνομες διαδικασίες, και πολύ περισσότερο, χωρίς να ερευνηθεί η δυνατότητα για πιο πρόσφορο και λειτουργικό χώρο.
  • Προχώρησε στην εγκατάσταση, χωρίς καμία περιβαλλοντική μελέτη και μάλιστα σε μια περιοχή έντονα επιβαρυμένη λόγω και της επίσης αυθαίρετης εγκατάστασης του νέου αεροδρομίου.
  • Επιχείρησε, με τρόπο ηθικά διάτρητο, να φέρει σε αντιπαράθεση και ρήξη τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να καλύψει τις δικές της προχειρότητες και αυθαιρεσίες.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι θα πράξουν από δω και στο εξής για να σταματήσει η αυθερεσία και η ένταση και να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη, σύμφωνα με τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ