Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αγροτιά σηκώνει το μπόι της

Ξεκινούν αύριο, με επίκεντρο τη Θεσσαλία, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, συνέχεια των μεγάλων αγώνων των προηγούμενων χρόνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής

Πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός από αύριο για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Με επίκεντρο τη Θεσσαλία - οι αγρότες της οποίας θα "πλημμυρίσουν" με τρακτέρ την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης - και εξάπλωση των κινητοποιήσεων απ' άκρου σ' άκρον της Ελλάδας, η αγροτιά δίνει, για μια ακόμα χρονιά, τη μεγάλη μάχη της επιβίωσης. Για να μην ξεκληριστεί, να μείνει στα χωριά και να καλλιεργεί τη γη.

Σ' αυτόν τον "νυν υπέρ πάντων αγώνα" οι αγρότες θέλουν και μπορούν να έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, τους μαγαζάτορες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους μικρέμπορους, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τη σπουδάζουσα νεολαία, τους συνταξιούχους, όλες τις λαϊκές τάξεις και στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες ευελπιστούν κι αναμένουν την εκδήλωση ενός κύματος συμπαράστασης και συμπαράταξης στον δίκαιο αγώνα τους.

Αύριο, όταν τα "κομβόι" των τρακτέρ θα ξεκινούν από τις πλατείες των χωριών του θεσσαλικού κάμπου προς την Εθνική οδό και στους δρόμους του αγώνα ολόκληρης της Ελλάδας, θα ξεχειλίζει η οργή και αγανάκτηση της αγροτιάς. Θα σταλεί ένα ακόμα μήνυμα λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης, με αποδέκτες τους ντόπιους κυβερνώντες και τα ξένα αφεντικά της πατρίδας μας.

Η αγωνιστική έξαρση που επικράτησε τις 12 προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλία αποτελεί το βάθρο για την επιτυχία της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που ξεκινούν αύριο. Οπως διαπίστωσε και η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην τελευταία συνεδρίασή της - στην οποία καθόρισε τα σημεία επί της Εθνικής οδού που θα παραταχθούν τα τρακτέρ και πήρε συγκεκριμένα μέτρα για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα - όλος ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Και δεν πρόκειται για υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών - όπου αναβίωσαν οι σκηνές των "μπλόκων" - και καθημερινά γίνονταν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, συμβολικός αποκλεισμός δρόμων, με κύρια χαρακτηριστικά τη μαζικότητα και τη δυναμικότητα.

Από αύριο, λοιπόν, στην Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης και άλλα σημεία της χώρας, θα χτυπάξανά η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Στους ρυθμούς των χτύπων της θα πάλλονται και οι καρδιές όλων των εργαζομένων, που γνωρίζουν πως η νίκη των αγροτών δε θα είναι μόνο δική τους, αλλά όλου του λαού.

Μέσα στη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να απλωθούν παντού. Εκτός από τη Θεσσαλία αγωνιστικές αποφάσεις έχουν παρθεί και σε: Εβρο,Καβάλα,Κιλκίς,Θεσσαλονίκη,Πιερία,Ημαθία,Πέλλα,Κοζάνη,Βοιωτία,Αιτωλοακαρνανία,Πρέβεζα,Ηλεία,Μεσσηνία,Αίγιο,Λέσβο,Σάμο,Κεφαλονιά,Ζάκυνθο,Ηράκλειο και Χανιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση η απάντηση!(2013-02-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική(2013-01-29 00:00:00.0)
Τα τρακτέρ στο Κάστρο(2008-12-09 00:00:00.0)
Βία και ξανά βία για να περάσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς(2000-02-20 00:00:00.0)
Αποφασισμένη να αγωνιστεί η αγροτιά(1999-02-05 00:00:00.0)
"Στόχος επετεύχθη"(1997-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ