Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υποκριτικό ενδιαφέρον

Μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις αρχίζουν και οι του Συνασπισμού σπεύδουν να δηλώσουν συμπαθούντες των αγροτών, με στόχο να ψαρέψουν σε θολά νερά. Ετσι, χτες, ενόψει των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται στο θεσσαλικό κάμπο και αναμένεται να πάρουν πανελλαδικό χαρακτήρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεχωρίζει, απ' όλους, τους εσπεριδοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου και τους ελαιοπαραγωγούς, που πράγματι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη διάθεση της φετινής παραγωγής τους και με τις εξευτελιστικές τιμές που υποχρεώνονται να ξεπουλήσουν τα προϊόντα τους.

Ετσι, ο ΣΥΝ, συγκλίνοντας ...κεντροαριστερά στη γνωστή τακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει ως μόνα αγροτικά προβλήματα, ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων, τα προβλήματα των εσπεριδοπαραγωγών και των ελαιοπαραγωγών. Κι αυτό, προκειμένου να αποφύγουν να απαντήσουν στα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας και για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για τη συκοφάντηση των αγροτικών κινητοποιήσεων ως υποκινούμενων, αφού κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχει ουδέν πέραν των εσπεριδοειδών και του ελαιολάδου! Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, λοιπόν, όπως κάνει και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας και από κοντά οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΟΚο-ΣΥΝεταίρων στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ), αντί να τοποθετηθεί σε σχέση με τη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση, αποπροσανατολίζει κάνοντας λόγο μόνο για τα πορτοκάλια και το ελαιόλαδο, για κάποια μέτρα διάθεσης των πορτοκαλιών και του λαδιού και μόνον.

Ασφαλώς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος θέλει να αποφύγει τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ (ΠΟΕ), που, τώρα, αναμένεται να ενταθούν με την "Ατζέντα 2000" που προωθούν οι συνεταίροι του, της ΕΕ. Γιατί τότε ο ΣΥΝ θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική, γιατί στηρίζει αυτές τις επιλογές των Βρυξελλών που υλοποιεί η κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, σήμερα, πειθήνια. Αλλωστε, ο υπεύθυνος του ΣΥΝ Δ. Προβατάς το δήλωσε καθαρά στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, καλώντας τους κομματικούς του φίλους να μη λαϊκίζουν με δηλώσεις στήριξης των αγροτικών αιτημάτων! Ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, πριν το ξέσπασμα των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, αποκαλύπτεται ότι ο ΣΥΝ δημαγωγεί ακόμα μια φορά σε βάρος των αγροτών προβάλλοντας υποκριτικό ενδιαφέρον...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ