Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συντονίζονται πανελλαδικά οι μαθητικοί αγώνες

Συνεχίζεται και αυξάνεται συνεχώς με πολύμορφες εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις η αντίσταση των μαθητών στον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97.

Ο αγωνιστικός αναβρασμός που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας, εκφράζεται με διάφορους τρόπους (συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις και άλλες εκδηλώσεις). Τώρα όμως, οι μαθητές σκοπεύουν να συντονίσουν τη δράση τους για την ανατροπή αυτού του νόμου, αλλά και για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή, εκπρόσωποι από τα Συντονιστικά Σχολείων που έχουν συσταθεί στην Αθήνα και άλλες πόλεις, συναντώνται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τις κινητοποιήσεις τους και στόχο να συντονίσουν τα βήματά τους. Η συνάντηση γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, στην πλατεία Μητροπόλεως (Αγίας Φιλοθέης 5Β).

Απόφαση για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνάντηση έχουν πάρει τα Συντονιστικά των μαθητών Λάρισας,Καρδίτσας,Βόλου,Θεσσαλονίκης,Ηρακλείου,Χανίων,Αρτας,Κέρκυρας,Μεσολογγίου,Χαλκίδας,Λευκάδας,Αλεξανδρούπολης,Ιωαννίνων,Αργους,Αθήνας και Πειραιά.

Σήμερα επίσης, οι μαθητές όλων των σχολείων της Σαλαμίνας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους συγκεντρώνονται στις 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα Παλούκια και συμβολική κατάληψη του λιμανιού.

Αύριο, οι μαθητές και οι γονείς του Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά θα κλείσουν από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργίου στον Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο), ζητώντας την απόσυρση του νόμου και την επίλυση του σοβαρού κτιριακού προβλήματος του σχολείου τους.Την Πέμπτη, 5 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ., γίνεται πανελλαδική κινητοποίηση των μαθητών νυχτερινών σχολείων. Την κινητοποίηση αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων και ΤΕΣ. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων αγωνίζονται για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525 που θίγει τη νυχτερινή εκπαίδευση, για να μην εφαρμοστούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, για την κατάργηση των ΙΕΚ και της παραπαιδείας, διεκδικώντας συγχρόνως την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, αναδιάρθρωση και ενίσχυση της νυχτερινής εκπαίδευσης. Δηλώνουν επίσης, την αντίθεσή τους στα τεστ αξιολόγησης - τη μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα, στην κατάργηση των ΤΕΛ, στην υποβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και των ΤΕΣ, στους δύο κύκλους σπουδών και στις εθνικές εξετάσεις στις ΤΕΣ για την απόκτηση του πτυχίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ