Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική

Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν, με τα τρακτέρ τους, στους δρόμους, απαντώντας αγωνιστικά στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Με επίκεντρο τη Θεσσαλία, όπου εκατοντάδες τρακτέρ κινήθηκαν, χτες, από τα χωριά του κάμπου προς την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, η αγωνιστική φλόγα επεκτείνεται σ' όλη τη χώρα, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα της φτωχής αγροτιάς να μπει, μαζικά και δυναμικά, στον αγώνα για την επιβίωσή της.

Με την πάλη τους οι αγρότες δηλώνουν την αγωνιστική αντίθεσή τους στα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί λόγω των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των μεγάλων ζημιών στην αγροτική παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. Απαιτούν την κατάργηση όλων αυτών των αντιαγροτικών - αντιλαϊκών μέτρων και προβάλλουν διεκδικήσεις για την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν ν' απασχολούνται με το αγροτικό επάγγελμα και να ζουν απ' αυτό. Ταυτόχρονα, αγωνίζονται για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά για να περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών - καπιταλιστών.

Την αγωνιστική αποφασιστικότητα των αγροτών επιχειρεί ν' αντιμετωπίσει η συγκυβέρνηση, με την αστυνομική βία και τρομοκρατία που επέλεξε να χρησιμοποιήσει εναντίον τους από την πρώτη μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κι έφτασε στο σημείο, για πρώτη φορά στα χρονικά των αγροτικών αγώνων, να στήσει αστυνομικό μπλόκο, με κλούβες και ΜΑΤ, για να εμποδίσει τους αγρότες της Θεσσαλίας να βγάλουν τα τρακτέρ τους στη Εθνική Οδό, όπως είχαν αποφασίσει το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια της μαζικής, πανθεσσαλικής συνέλευσης που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Βεβαίως, ο «τσαμπουκάς» της συγκυβέρνησης δεν «περνάει» στους Θεσσαλούς αγρότες, που έχουν «στρατοπεδεύσει» με τα εκατοντάδες τρακτέρ μερικές δεκάδες μέτρα από τον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό, έξω από τη Λάρισα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μπροστά στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας και να δώσουν τη μάχη όπως την έχουν σχεδιάσει και οργανώσει.

Στον αστυνομικό διευθυντή της Θεσσαλίας, ο οποίος, για να δικαιολογήσει την κυβερνητική άρνηση να βγουν τα τρακτέρ, αλλά και πεζοί οι αγρότες στην Εθνική Οδό, επικαλέστηκε, εκτός από ...τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα οικονομικά συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρςίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που εκμεταλλεύεται τα διόδια, οι εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων αγροτών απάντησαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανένα να τους στερήσει το δικαίωμα ν' αγωνίζονται για το ψωμί των παιδιών τους και για το δίκιο τους». Μαζί τους εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι, που συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ