Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΗΣ
Ποινική δίωξη για υπερβάσεις στο έργο

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας για σημαντικές υπερβάσεις στο κόστος του έργου κατασκευής του λιμανιού Κύμης, αρχικού προϋπολογισμού 1-1,5 δισ. δραχμών. Ο φάκελος ήδη βρίσκεται στο Β Ανακριτικό Τμήμα Χαλκίδας, που διεξάγει την έρευνα. Το έργο έχει δημοπρατηθεί από ...το 1983, αλλά έχει καταντήσει "γεφύρι της Αρτας".

Η εκτέλεση του έργου γίνεται από τις νομαρχιακές υπηρεσίες της Εύβοιας και έχει υπερβεί τα 3 δισ. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,το έργο διέπεται από διατάξεις στις οποίες προβλέπεται η κατά παρέκκλιση αύξηση του συμβατικού αντικειμένου και πέρα του 50%.

Φαίνεται, όμως, ότι η αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, μετά από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, ανακάλυψε ..."φωτιά". Ετσι, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις πράξεις της απιστίας περί την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία από υπαλλήλους, από την οποία προέκυψε ζημιά εις βάρος του Δημοσίου υπερβαίνουσα το ποσόν των 50 εκατ. δραχμών, καθώς και για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ