Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρε, τους καημένους...

"

Αλλαξαν χαβά". Τα ΜΜΕ, που από τις πρώτες μέρες της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, εμφάνιζαν τους αγρότες σαν "καταληψίες", "αγροίκους" και "υποκινούμενους" και τους καλούσαν ν' ανοίξουν τους δρόμους και να σταματήσουν τον αγώνα, διότι "πλήττεται η εθνική οικονομία και ταλαιπωρείται ο λαός", τώρα τους "έπιασε ο πόνος" για τον αγρότη και το αγροτικό κίνημα και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγορούν την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ότι πρόδωσε την ξεσηκωμένη αγροτιά, αποφασίζοντας την αναστολή της κινητοποίησης!

Και τρέχουν, οι καημένοι οι ρεπόρτερς, στα χωριά, "ανά τας οδούς και τας ρύμας", να βρουν κάποιον αγρότη που να διαφωνεί με την απόφαση και να κατηγορεί τα μέλη της Πανθεσσαλικής.

Μάταιος κόπος. Οι Θεσσαλοί αγρότες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, όπως άρχισαν, έτσι και ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση. Μετά από 25 μερόνυχτα μάχης, έφυγαν όλοι μαζί, οργανωμένα και με το κεφάλι ψηλά ότι επιτέλεσαν το χρέος τους. Εφυγαν - υπακούοντας και διατηρώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη τους στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή - και δηλώνουν όλοι ότι μόλις οι ηγέτες τους το αποφασίσουν και τους καλέσουν, θα επανέλθουν στους δρόμους του αγώνα πάλι ενωμένοι, αλλά πιο πολλοί, πιο αποφασιστικοί κι ακόμα καλύτερα οργανωμένοι.

Ομως τα ΜΜΕ επιμένουν στο ψάξιμο, με τη σκέψη ότι όλο και κάποιος υπόπτως και αλλοτρίως κινούμενος ή, εν πάση περιπτώσει, "γραφικός", θα βρεθεί να παίξει το ρόλο του εκ των υστέρων και εκ του μακρόθεν "υπερεπαναστάτη" και κατήγορου της Πανθεσσαλικής.

Μόνο που αυτή η επιμονή μπορεί και να γελοιοποιήσει κάποιους. Οπως π.χ. τον "Σκάι", η άτυχη παρουσιάστρια του οποίου, στο προχτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, την "πάτησε". Θέλησε να "βγάλει" στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της κοινότητας Αστρίτσα της Καρδίτσας, για να τον φέρει σε αντιπαράθεση με τον Β. Μπούτα και την Πανθεσσαλική, την οποία θα επιτιμούσε ότι κακώς αποφάσισε την αναστολή της κινητοποίησης κι αυτός ο "αφιλότιμος", άρχισε να επαινεί τους ηγέτες του αγροτικού ξεσηκωμού και να δηλώνει πως όλοι οι αγρότες συμφωνούν με την απόφαση και εμπιστεύονται την Πανθεσσαλική! Αλλαξε δέκα χρώματα, μέσα σε μια στιγμή, η παρουσιάστρια, αλλά τι να κάνει; Απλώς άλλαξε θέμα..

Ομως παρ' όλα τα "ρεζίλια", τα τηλεοπτικά κανάλια και άλλα ΜΜΕ συνεχίζουν να ψάχνουν "κατηγόρους". Τους προειδοποιούμε ότι, εκτός από κάτι περιθωριακούς "αριστεριστές" και μερικούς άλλους υπόπτως κινούμενους - οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στα μπλόκα ούτε μια φορά στα 25 μερόνυχτα της κινητοποίησης - δε θα βρουν πολλούς κατηγόρους. Και θα γελοιοποιηθούν κι άλλο, προσπαθώντας να βάλουν σφήνες ανάμεσα στους αγρότες και τους γνήσιους εκπροσώπους τους.

Διότι το πιο σοβαρό και σημαντικό συμπέρασμα της αγροτικής κινητοποίησης, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και τρομοκράτησε την κυβέρνηση και τα αφεντικά της στην Ευρώπη, είναι ότι η αγροτιά είναι ενωμένη, καλά οργανωμένη και καθοδηγημένη από τις Συντονιστικές Επιτροπές και δεν επιτρέπει σε κανέναν και τίποτα να τη χωρίσει στον αγώνα της. Οσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν αυτό η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, τόσο καλύτερα γι' αυτούς.

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ