Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θανάσιμο παιχνίδι για τον 10χρονο Καλίλ

Θανάσιμο αποδείχτηκε το παιχνίδι για τον 10χρονο Κούρδο Καλίλ Αχμάντ. Χτες το μεσημέρι ο μικρός Καλίλ προσπάθησε ν' ανέβει σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων για να παίξει. Ομως, παρασύρθηκε από αυτό και σκοτώθηκε.

Το δυστύχημα έγινε χτες το μεσημέρι στην κατασκήνωση του υπουργείου Παιδείας στη Ν. Μάκρη. Εκεί φιλοξενούνται πρόσφυγες από το Ιράκ. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, Π. Μαρκόπουλος, 40 χρόνων, πιάστηκε και κρατείται στην Τροχαία Αγ. Παρασκευής.

Στο μεταξύ, όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το δυστύχημα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο εφτάχρονος μαθητής Ε. Μπέρος από την Αλβανία, καθώς ο οδηγός φορτηγού Δ. Κουρκουσέλης, παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι, σκότωσε τον μαθητή που διέσχιζε το δρόμο.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με έγγραφο που έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών επισημαίνει ότι σε ακαριαίες περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων θα πρέπει να διερευνάται και η περίπτωση ενδεχόμενου δόλου.

Στην περίπτωση του Αλβανόπουλου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν τα συγκεκριμένα περιστατικά και σε καταφατική περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου. Αν από την όλη διαδικασία δεν προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να προσδιοριστεί γρήγορα η υπόθεση, όπως γίνεται για ανθρωποκτονίες από βαριά αμέλεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ