Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική κοροϊδία με διάλογο!

Οι καρεκλοκένταυροι των ξεπουλημένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, βάζοντας, ξανά, "πλάτες" στον κυβερνητικό αποπροσανατολισμό, έκαναν λόγο "για αρχή διαλόγου", ενώ οι φερόμενοι σαν μέλη της ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης, που έσπασαν τα μπλόκα, διαπίστωσαν την ωμή κοροϊδία του πρωθυπουργού και κάλεσαν σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις

Με τον πιο ωμό τρόπο, η κυβέρνηση αποκάλυψε, για μια ακόμα φορά, τον εμπαιγμό σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Αντί ουσιαστικού διαλόγου που υποσχόταν - για να διασπάσει τα μπλόκα των εξεγερμένων αγροτών - ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, που συναντήθηκε χτες, ξεχωριστά, με τις συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και, κατόπιν, με ορισμένα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης, ζήτησε να του προσκομίσουν τις γνωστές θέσεις τους και παρέπεμψε στη συνεδρίαση του λεγόμενου "Εθνικού Αγροτικού Συμβουλίου", που θα συνέλθει στις 10 Γενάρη για να συζητήσει το αγροτικό πρόβλημα! Κάτι, που, βεβαίως, ήταν γνωστό εκ των προτέρων και αποσκοπεί, όχι στη λύση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων, αλλά στην προώθηση της συναίνεσης για τη - χωρίς αντιδράσεις - υλοποίηση των καταστροφικών επιλογών της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ.

Αυτή η χοντροκομμένη κοροϊδία που αντιμετώπισαν χτες και όσα μέλη της ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης συμμετείχαν στη δεύτερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τους ανάγκασε, βγαίνοντας έξω, να καλέσουν τους αγρότες σε ετοιμότητα για νέους αγώνες αφού, όπως είπαν: "Εκτός από θετική διάθεση, δεν είδαν καμιά πρόθεση για θετική λύση των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων που βάζουν οι αγρότες της χώρας". Μάλιστα, ανέφεραν ότι προγραμματίζουν συνεδρίαση της ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης στις 15 Γενάρη, προκειμένου να αποφασίσουν για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους καρεκλοκένταυρους για τις όποιες υπηρεσίες τους στη διασπαστική και συκοφαντική επιχείρηση της κυβέρνησης σε βάρος του ηρωικού αγώνα των αγροτών - γεγονός για το οποίο, άλλωστε, οι συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες απομονώθηκαν και καταγγέλθηκαν από τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά τη χορήγηση εισοδηματικών ενισχύσεων, απέκλεισε τη γενική ρύθμιση των χρεών, ενώ δεν έδωσε καμιά υπόσχεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και για μείωση της τιμής των καυσίμων. Υποσχέθηκε, γενικά και αόριστα, να ξαναδεί το θέμα των ζημιών στις περιοχές που έχουν πληγεί, σε συνδυασμό με την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ "για να καλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος ζημιών". Κατά τα άλλα, όλο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εκφράστηκε για την προώθηση των θεσμικών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ για αναδιαρθρώσεις, Μητρώο, Αγροτική Ασφάλιση κλπ. Κι αυτά, ενώ οι αγρότες που κινητοποιούνται ζητούν καθολική ρύθμιση των χρεών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις μειωμένες δυνατότητές τους για εξόφληση...

Ο Κ. Σημίτης ζήτησε από τις "ημέτερες" ηγεσίες ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, απλώς, τη συναινετική προβολή θέσεων και απόψεων, στα πλαίσια της ΕΕ και της διεθνούς συγκυρίας, δηλαδή τους ζήτησε "να βάλουν πλάτη" για την προώθηση των καταστροφικών επιλογών της ΕΕ και της Συνθήκης της ΓΚΑΤΤ.

Οι υποτακτικοί της κυβερνητικής και κοινοτικής πολιτικής το μόνο που βρήκαν να πουν, ωστόσο, είναι πως "τώρα αρχίζει ουσιαστικός διάλογος για το αγροτικό πρόβλημα", επιβεβαιώνοντας τον αντιαγροτικό τους ρόλο.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα Φάρσαλα οι αποφάσεις(2001-12-14 00:00:00.0)
Μπαίνουν στη μάχη με συλλαλητήρια και μπλόκα(1997-02-04 00:00:00.0)
Μίλησαν οι αγρότες(1997-01-23 00:00:00.0)
Πιέζουν για αγωνιστικές αποφάσεις οι αγρότες(1997-01-22 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα(1997-01-21 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο ενωμένος αγώνας(1996-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ