Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν πέρασε απόφαση για ίδρυση ΚΕΚ

Σε ανούσιες κινήσεις που δεν προσφέρουν τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία επιδίδεται η Νομαρχία Αθήνας. Παρακάμπτοντας την ανάγκη στήριξης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, προωθεί την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Πρακτική που αποδεδειγμένα δε δίνει καμία λύση ούτε στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας και με την οποία διαφωνεί η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου χτες, η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε το σώμα να πάρει κατ' αρχήν απόφαση για ίδρυση ΚΕΚ από τη νομαρχία. Απόφαση που τελικά δεν πάρθηκε, καθώς δεν υπήρχε η απαραίτητη από το νόμο πλειοψηφία.

Από τη συζήτηση που προηγήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μόνο η ΝΑΣ αντιτίθεται σε αυτήν την "προοπτική". Οπως τόνισε το μέλος της Χρήστος Λαζαρίδης,από την ΕΕ εκπονούνται προγράμματα και χρηματοδοτούνται τέτοιες ενέργειες, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας. Συμπλήρωσε όμως ότι από το πρώτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης υπολογίζεται ότι θησαύρισαν χιλιάδες εταιρίες που χρηματοδοτήθηκαν, αλλά παρείχαν σεμινάρια χαμηλής ποιότητας. "Το μόνο που επιχειρείται με τα ΚΕΚ είναι να μπει κάποια τάξη σε αυτή την αναρχία και όχι να αναβαθμιστεί η επαγγελματική κατάρτιση. Τα ΚΕΚ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό που είναι πραγματικά αναγκαίο είναι να ενισχυθεί η δημόσια δωρεάν παιδεία που βάλλεται ποικιλότροπα", είπε ο Χρ. Λαζαρίδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που ενισχύθηκε με τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά τα ενέταξε στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. "Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την ΕΕ, προκειμένου να επιτύχει αυτό που πέτυχε η Πορτογαλία. Θα πρέπει να πούμε ότι τα προγράμματα για τα ΚΕΚ είναι ουσιαστικά επιδόματα ανεργίας, δε δίνουν προοπτικές σε αυτούς που εκπαιδεύονται στα ΚΕΚ, αλλά απλά διαφθείρουν συνειδήσεις και δεσμεύουν φορείς", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ