Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στόχος ληστών δύο υποκαταστήματα της ΔΕΗ

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα τις μέρες των γιορτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Αλλοι πληρώνουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς στη ΔΕΗ και άλλοι με τα όπλα κάνουν "αναλήψεις" από τα ταμεία της. Δυο υποκαταστήματα της ΔΕΗ έγιναν χτες στόχος ληστών. Στη 1.10 το μεσημέρι ένας νεαρός οπλοφόρος μπήκε σε υποκατάστημα της επιχείρησης στην οδό Ορφανίδου 43 στην Αθήνα (Πατήσια). Πήδηξε πίσω από τον γκισέ και άρπαξε από το ταμείο 3.886.500 δραχμές. Ξέφυγε με μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε συνεργός του. Ο φύλακας πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές, οι δράστες όμως έγιναν "καπνός".

Λίγα λεπτά αργότερα, στη 1.26, άγνωστος εισέβαλε σε άλλο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Πλαστήρα 103 στους Αγ. Αναργύρους. Αρπαξε 2.902.000 δραχμές κι εξαφανίστηκε χρησιμοποιώντας ΙΧ.

Αυξημένα θα είναι - σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης - τα αστυνομικά μέτρα τις μέρες των γιορτών. Θα αυξηθούν οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στα εμπορικά κέντρα, αλλά και στους δρόμους με αυξημένη εμπορική κίνηση, στις αγορές, τα πολυκαταστήματα, στους υπεραστικούς σταθμούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας θα παρθούν σε χώρους χρηματικών συναλλαγών, καθώς και κατά τις χρηματαποστολές για πρόληψη κυρίως ληστειών, κλοπών, διαρρήξεων και αρπαγών τσαντών.

Επίσης για την επίτευξη καλύτερων ελέγχων στους παράνομους μικροπωλητές θα επιδιωχτεί η συγκρότηση μεικτών συνεργείων ελέγχων με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ηδη έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ. να δραστηριοποιηθούν ιδιαίτερα για την περιστολή του φαινομένου της επαιτείας, αλλά και στον έλεγχο δημοσίων κέντρων, λεσχών και αιθουσών διενέργειας παιγνίων.

Θα ληφθεί δε μέριμνα για την επαγρύπνηση των αστυνομικών υπηρεσιών στον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης. Τις μέρες των γιορτών, λόγω της υπεραπασχόλησης της Αστυνομίας σε άλλα καθήκοντα, επιχειρείται η ανέγερση αυθαίρετων κτισμάτων.

Ανάλογη εντατικοποίηση θα υπάρξει στους αγορανομικούς ελέγχους.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα καταστείλει την εγκληματικότητα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ