Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμφωνώ και επαυξάνω...

Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά και σαν σκέψη το βρίσκω πρωτοποριακό. Στην είδηση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα αναφέρομαι, σύμφωνα με την οποία τα δυο μεγάλα κόμματα θέλουν στις εκλογικές λίστες τους την κυρία Ρούλα Κορομηλά. Τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια του σόου "Μπράβο".

Και γιατί, παρακαλώ, εκπλήσσεστε; Μπορεί να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό ο Κ. Σημίτης, χωρίς να τον συνδέσει με το "νέο ύφος και ήθος", που εκπέμπει το συγκεκριμένο σόου; Αλλωστε, τόσο το σόου της κ. Κορομηλά, όσο και τα αντίστοιχα των άλλων μεγάλων και ιδιαίτερα των ιδιωτικών καναλιών - για να μην αδικήσουμε κανένα - έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτιστικό, τουλάχιστον, εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής της χώρας. Πέρα απ' αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, που στοιχειοθετούν και ενισχύουν αυτή την, πράγματι, εκσυγχρονιστική ιδέα. Για παράδειγμα, ποιες και πόσες είναι οι διαφορές μεταξύ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Μα, όσες είναι και οι διαφορές μεταξύ του "Μπράβο" και του "Τσιάο Αντένα". Τι κάνουν καθημερινά οι εταίροι του δικομματισμού και ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους; Πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ε, τα τηλεοπτικά σόου και ιδιαίτερα τα πετυχημένα, το κάνουν ακόμη καλύτερα. Αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στα αντίστοιχα ποσοστά των τηλεθεάσεων.

Μάλιστα, θα προτείναμε στα δυο κόμματα να συμπεριλάβουν στις εκλογικές λίστες τους κι άλλα, αναλόγου διαμετρήματος, αστέρια. Οπως την κυρία Αννα - Μαρία Λογοθέτη, για να μπορούν να εμφανίζονται ως φύλακες και εγγυητές της ηθικής, καθότι η εν λόγω σταρ δηλώνει δημοσίως ότι, παρά τους πολλούς πειρασμούς, δεν ενδίδει και παραμένει παρθένα. Οπως την κυρία Ανίτα Πάνια - την τηλεπαρουσιάστρια του "Χρυσού Κουφέτου" - για να κάνει τις προξενιές μέσα στη Βουλή, ώστε να βολεύονται όσοι κινδυνεύουν να μείνουν στο "ράφι". Οπως τον κ. Θέμο Αναστασιάδη - γνωστό και ως "Μαύρη Τρύπα" - για να περάσει μέσα στο "ξύλινο" Κοινοβούλιο και ολίγον διανοουμενίστικο, ανατρεπτικό χιούμορ, περί ανέραστων ξανθιών και αριστερών και υπανθρώπων μεταναστών.

Για φανταστείτε, όμως, πώς και πόσο θα άλλαζε - προς το καλύτερο, βεβαίως- η Βουλή, αν αυτά και άλλα ανάλογα αστέρια κάθονταν στα έδρανά της! Και πόσο πιο ευχάριστα θα νιώθαμε όλοι, παρακολουθώντας μέσα στο εθνικό Κοινοβούλιο τις τσαχπινιές της Ρούλας, τα κουνήματα της Αννας - Μαρίας, τις προξενιές της Ανίτας, τις αγορεύσεις του Θέμου! Στο κάτω κάτω της γραφής, το δικαιούνται οι άνθρωποι. Αφού έγιναν αστέρες του "γυαλιού", γιατί να μη γίνουν και αστέρες του Κοινοβουλίου; Κάπως έτσι δεν κατασκευάζονται και οι σημερινοί "διάττοντες" της πολιτικής ζωής της χώρας; Πώς έγινε "σούπερ νόβα" ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για παράδειγμα; Πρώτα και κύρια, με το να εμφανίζεται κάθε μέρα στο "γυαλί", ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η, μήπως, δεν παρατηρήσατε ότι ακόμη και τώρα, που όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει αμέσως το ευτραφές σουλούπι του, δεν πηγαίνει στην εκλογική του περιφέρεια για να μαζέψει ψήφους, αλλά κάθεται στην Αθήνα, φιλοξενούμενος κάθε βράδυ σε κάποια εκπομπή προεκλογικής τηλε-τύφλωσης;

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ