Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Ενοχη σιωπή των αρμοδίων

Παρά τις καταγγελίες για τις παρανομίες και τα σκάνδαλα κατά του ιδιοκτήτη του "Sun's FUN club", κανείς αρμόδιος δεν προβαίνει στη λήψη μέτρων, αλλά ούτε και σε μια στοιχειώδη απάντηση

Οχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου, αλλά φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση "Sun's FUN beach" της Νέας Μάκρης, έχουν εξασφαλισμένη κάλυψη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κρατικού μηχανισμού. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή βρίθει παρανομιών και σκανδάλων, αλλά και παρά τις αμέτρητες καταγγελίες, κανείς από τους υψηλά - τουλάχιστον - αρμόδιους δε φιλοτιμείται, όχι για να πάρει μέτρα, αλλά να ψελλίσει έστω κάποιες απαντήσεις. Οπως για παράδειγμα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού η επιχείρηση αυτή λειτουργεί μέσα σε χώρο που του ανήκει! Αντίθετα, η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί με νέες παρανομίες, προφανώς για να κερδηθεί χρόνος, αφού ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός εμφανίζεται περιέργως (;) αργός, οπότε οι μέρες περνούν και η 15η Σεπτεμβρίου - που κλείνει κανονικά λόγω τέλους της σεζόν - δεν είναι μακριά.

Στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης,ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Τζιλάβης,παρέδωσε σε έναν ιδιώτη, ονόματι Χρήστο Καρατζένη,ένα χώρο 7,5 στρεμμάτων που ανήκει μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας και χρησιμοποιείται για μαθητικές κατασκηνώσεις! Για να το πετύχει, εξασφάλισε πρώτα τη "συνεργασία" της επιτροπής κατασκηνώσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, στην οποία πρόεδρος είναι ο Π. Παπακωνσταντίνου.Εκεί όμως που - όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος και αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής - θα γίνονταν γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ κλπ., θα υπήρχαν εκπαιδευτές κολύμβησης, ναυαγοσώστες κλπ, όλα για τα παιδιά της κατασκήνωσης και τους κατοίκους της περιοχής, ξεπήδησε η επιχείρηση με πλήθος παρανομιών:

- Λειτουργούσε με άδεια για τρεις υπαίθριους πάγκους πώλησης αναψυκτικών και τυποποιημένων ζαχαρωδών, οι οποίοι όμως μετατράπηκαν σε "μπαράκια".

- Η ΔΕΗ διαπίστωσε παράνομη ηλεκτροδότηση και ζήτησε από το δήμο να διακόψει την παροχή μέχρι 31 Ιούνη.

- Η Διεύθυνση Πολεοδομίας βρήκε όλες τις κατασκευές παράνομες και ζήτησε την απομάκρυνσή τους.

- Η Διεύθυνση Υγείας, με πολλές αυτοψίες βρήκε πλήθος παρανομιών και προειδοποίησε ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ζήτησε ανάκληση της άδειας.

Με την υπόθεση έχει ασχοληθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κων. Παρασκευαϊδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διατάξει την άσκηση ποινικής δίωξης και από τις 9 Αυγούστου έχει ζητήσει από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μάκρης την επ' αυτοφώρω σύλληψη των υπευθύνων της επιχείρησης. Ομως, ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης βρήκαν τρόπο να κερδίσουν χρόνο, επιστρατεύοντας... μια κινητή καντίνα. Ανήκει σε κάποιον Δημήτριο Θεοχάρη, στον οποίο ο δήμαρχος εξασφάλισε άδεια να σταθμεύει μπροστά στην είσοδο των μαθητικών κατασκηνώσεων. Παράνομα, βέβαια, αυτή τοποθετήθηκε μέσα στο χώρο των 7,5 στρεμμάτων και με διάφορες ξυλοκατασκευές, μετατράπηκε σε "μπαράκι", αντικαθιστώντας τα άλλα τρία. Ετσι, εξασφαλίστηκε και η "νόμιμη ηλεκτροδότηση", αφού η Διεύθυνση Πολεοδομίας αποφάνθηκε ότι για την τοποθέτηση της καντίνας δε χρειάζεται άδειά της, οι δε εκθέσεις της Διεύθυνσης Υγείας αφορούσαν τους τρεις "πάγκους". Σύμφωνα με το σχετικό νόμο 2323, την καντίνα μπορεί να λειτουργεί μόνο ο δικαιούχος της άδειας και επιτρέπεται προσωρινή αναπλήρωσή του μόνο για λόγους ασθενείας και από συγγενικά πρόσωπα α' και β' βαθμού. Σε επανειλημμένους ελέγχους της Αστυνομίας, έχουν βρεθεί εκεί εντελώς άσχετα πρόσωπα. Τα αστυνομικά όργανα διαπίστωσαν πολλές παραβάσεις και επισήμως έχει ειδοποιηθεί ο δήμος για να ανακαλέσει την άδεια, κάτι που δεν έγινε βέβαια. (Σύμφωνα με πληροφορίες, η φόρμουλα αυτών των "αλλαγών" προβλέπει "συνεργασία" των επιχειρήσεων Καρατζένη και Θεοχάρη, οπότε θα είχε πολύ ενδιαφέρον κάποιος έλεγχος της αρμόδιας Εφορίας).

Αποθρασυμένοι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, εκτός από τα "πρωταθλήματα" μπιτς βόλεϊ, μπιτς ποδοσφαίρου κλπ που διοργανώνουν, με σπόνσορες διάφορες πολυεθνικές και μεγάλα ΜΜΕ, προχώρησαν και παραπέρα. Από τις 23 Αυγούστου διοργανώνουν "CARIBIAN NIGHTS"! Και να τι γράφει η σχετική διαφήμισή τους, η οποία αφιερώνεται εξαιρετικά στον υπουργό Παιδείας και τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Αττικής, αλλά και όλους τους αρμόδιους που επιμένουν να καλύπτουν ουσιαστικά τις παρανομίες: "Επειδή το καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος (SUN) - χαβαλές (FUN) και παραλία (BEACH) πράγμα το οποίο πιστεύουμε ότι σας το δώσαμε να το καταλάβετε καλά μέχρι τώρα, επειδή οι τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού θυμίζουν νύχτες της Καραϊβικής, σας περιμένουμε από την Παρασκευή μετά τις 10 το βράδυ για 30 CARIBIAN NIGHTS".Είναι πολλοί οι υπεύθυνοι και οφείλουν όλοι τους εξηγήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ