Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξωση εμπόρου για χρέη ... 25.000 δραχμών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ανταπόκριση).-

Εξωση εμπόρου για χρέη ...25.000 δραχμών προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, έχει προκαλέσει σάλο στους καταστηματάρχες του Ηρακλείου!

Η παράλογη, αυτή, απόφαση του πρωτοδικείου Ηρακλείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών, αφού αναμένεται να αποτελέσει αφορμή για την υποβολή δεκάδων αιτήσεων για εξώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης καταστήματος της οδού Βικέλα, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας να του επιστραφεί το μίσθιο (δηλαδή το κατάστημα) γιατί ο ενοικιαστής αρνήθηκε να του καταβάλει το ποσό των 25.000 δραχμών που αναλογούσε στα έξοδα του καλοριφέρ, το Γενάρη του 1994. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατέβαλε ανελλιπώς τις προβλεπόμενες από το νόμο, ετήσιες αυξήσεις του μισθώματος, καθυστέρησε να καταβάλει το ποσό για τη θέρμανση, ισχυριζόμενος ότι δε χρησιμοποιεί το καλοριφέρ κι ότι έχει ξηλώσει τα σώματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο μάρτυρας του εναγόμενου που κατέθεσε στο ακροατήριο δεν προσδιόρισε επ' ακριβώς και με σαφήνεια το χρόνο αφαίρεσης των σωμάτων. Ετσι το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ιδιοκτήτη και υποχρεώνει τον ενοικιαστή να αποδώσει στον ενάγοντα τη χρήση του μίσθιου, να του καταβάλει τις 25.000 δραχμές έντοκα και να πληρώσει 25.000 δραχμές ως έξοδα δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ